Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠOKIRAO ZNANSTVENIKE

Iskopali tijelo budističkog svećenika nakon 2 mjeseca. Ovo nitko nije očekivao

Foto: screenshot/Facebook
23.01.2018.
u 10:48

Vjernici će u hramu tradicionalno nastaviti moliti oko njegova tijela sve do završne svečanosti koja se održava stoti dan od njegove smrti.

Preminuli budistički redovnik čije je tijelo ekshumirano dva mjeseca nakon što je pokopan radi održavanja budističke ceremonije šokirao je znanstvenike i nakon što su otkrili da se "smiješi".

Luang Phor Pian umro je u studenom prošle godine u Bangkoku na Tajlandu u 92. godini, a fotografije s ekshumacije obilaze svijet jer Luang izgleda kao da je umro i ostao nasmiješen, piše thesun.

Luang Phor Pian većinu života proveo je religiozno, služeći duhovnom guruu u Lopburi, a nakon što je umro, njegovo tijelo vraćeno je u hram u kojem je služio.

Sljedbenici su fotografije neobičnog prizora podijelili na društvenim mrežama, a smireni dojam koji ostavlja opisuju kao "znak da je doista doživio nirvanu i istinski mir".

Vjernici će u hramu tradicionalno nastaviti moliti oko njegova tijela sve do završne svečanosti koja se održava stoti dan od njegove smrti.

Pogledajte i fotografije para s 'bebom' koje su sve šokirale:

1/30

Komentara 22

DN
dnincevic
13:56 23.01.2018.

Pohvale za normalan tekst, bez osuđivnja i vrijeđanja! Ali moram primjetiti da u slučaju npr. Leopolda Mandića članci nisu pisani ni sa približnom razinom uvažavanja i prihvaćanja. Pogotovo na Indexu. A radi se o istoj stvari. Ustvari ne ni baš istoj, ovaj je mrtav 2 mjeseca, a Lepold Mandić.........

Avatar prof.baltazar
prof.baltazar
15:18 23.01.2018.

Kad su nosali u škrinji Leopolda Mandića po Hrvatskoj rimokatolici su se ljutili na mene jer sam im govorio kako je to poganski običaj koji nema uporišta u Bibliji? Sad ako to rimokatolici ne shvaćaju, onda je to već problem. Štovanje mrtvaca jednostavno nema nikakve veze s kršćanstvom.

DU
Deleted user
14:26 23.01.2018.

Ja mislim da bi trebalo sve mrtvace iskopati

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije