Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SILIKONSKA MASKA

Tijekom razbijanja splitske narkobande policija naišla na filmski prizor: 'Ovo nikad nisam vidio'

Foto: MUP
1/2
22.05.2020.
u 23:23

Vojin Maštruko napravio je stotine vještačenja, nijedan slučaj nije imao sa silikonskom maskom.

Kako popuštaju epidemiološke mjere policija je sve više na terenu. Gotovo svakog dana padaju kriminalci diljem zemlje. Tako je bilo i jučer kada im je na meti bio splitski kriminalni milje. Akciju su snimili, montirali i danas objavili fotografije na kojima je otkriven jedan potpuno novi modus operandi kriminalaca.

VIDEO: Splitska policija razbila narkobandu

Čak 50 policajaca u zoru je upalo u stanove krijumčarima i preprodavačima droge. Pretragom domova pronađeno je više pištolja, jedan s prigušivačem, 150 komada streljiva, veći broj mobitela i SIM kartica, različitih ugovora, prijenosna računala, vage, kokain, heroin, marihuana. Kod jednog od njih pištolj sa streljivom u cijevi bio je ispod jastuka. 

Osim standardnih stvari, pronađena je i silikonska maska koja u posljednje vrijeme postaje sve češća oprema kriminalaca.

Vojin Maštruko napravio je stotine vještačenja, nijedan slučaj nije imao sa silikonskom maskom.

"Znam za jedan takav slučaj u Crnoj Gori prije godinu dana, ali u Hrvatskoj nisam čuo da su nosili silikonske maske. To je, naravno, otežavajući moment za policiju", rekao je umirovljeni sudski vještak za forenziku Vojin Maštruko za RTL

Foto: MUP/Ilustracija
Najveći je problem što su one toliko realne da mogu zavarati istražitelje.

"Osim toga, ono što se u svakodnevnoj praksi susrećemo su loše kamere s lošom rezolucijom što predstavlja nepremostivu prepreku prilikom identifikacije. Čak i ako uopće nisu maskirani", dodaje Maštruko. 

Silikonske maske kriminalci koriste već posljednjih nekoliko godina. Neke koje su imali su toliko dobre, da ih ni policajci nisu mogli prepoznati.

Komentara 5

ZA
zagabria5
01:36 23.05.2020.

Sve je to pomanjkanje volje da se riješi kriminal. Svaka normalna zemlja mogla bi se riješiti kriminala u pola godine da to želi jer ima i sredstava i načina. Ali to ne žele, mi živimo u totalno shebanim društvima. Zato kriminal i cvate. Kad vidim ovo uljudno ponašanje prema krimosima jasno mi je da će ih biti još i više.

HA
Hanok
00:53 23.05.2020.

Ustvari, genijalno. Nažalost, Split i Zagreb se guše u drogi i kriminal,

KA
Kana
12:54 23.05.2020.

Nije to pomanjkanje volje, već pomanjkanje poštenja državnih organa, u ovom slučaju policije, a razlog su , plaće koje imaju i od kojih teškk živu. Policiju , susdstvo i liječnike , treba dobro platit, pa će svi dobro i svoj svoj posao radit, a ako bude iznimki, kaznit, s oduzimanjem licence i otkazima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije