Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Lobsang Palden

Tibetanski redovnik zapalio se na jugozapadu Kine

Tibet
Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
17.03.2014.
u 07:18

Tibetanski redovnik Lobsang Palden zapalio se na jugozapadu Kine u znak prosvjeda protiv nasilnog kršenja ustanka 2008. godine, izvijestila je britanska organizacija Free Tibet i američki Radio Free Asia, prenosi AFP.

Lobsang Palden zapalio se jučer u Ulici heroja u okrugu Aba u provinciji Sichuan. Policija je stigla uskoro, ugasila požar i odvela redovnika, čije stanje trenutno nije poznato. RFA je izvijestio da se još jedan redovnik jučer zapalio u sjeverozapadnoj provinciji Qinghai u znak potpore protjeranim Tibetancima u Indiji.

Od 2009. godine navodno se zapalilo najmanje 120 Tibetanaca u Kini. Peking optužuje njihovog duhovnog vođu Dalaj Lamu za poticanje samozapaljenja s ciljem propagiranja odcjepljenja Tibeta, no on tvrdi da je riječ o postupcima očajnika koje on ne može zaustaviti.

>> Završio na policiji zbog uzvika: 'Oslobodite Tibet!'

Komentara 1

KA
kafka
10:44 17.03.2014.

Neka naši političari krenu istom stopama. Učinit će dobro građanima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije