Naslovnica Vijesti Zanimljivosti

Svjetska zdravstvena organizacija: Mobiteli mogu izazvati rak mozga

Stručnjaci za rak iz Velike Britanije kažu da Svjetska zdravstvena organizacija ne bi izlazila s ovakvom tvrdnjom da za to nema dokaze, ali dodaju da vjerojatno treba provesti još čitav niz istraživanja
31. svibnja 2011. u 19:11 40 komentara 6 prikaza
auto mobitel
Foto: Goran Jakuš/PIXSELL

Agencija za istraživanje karcinoma Svjetske zdravstvene organizacije objavila je da postoji velika mogućnost da su mobiteli kancerogeni. Na temelju prikupljenih i obrađenih podataka stručnjaci iz ove agencije došli su do zaključka da oni koji se koriste mobilnim telefonom sebe izlažu povećanom riziku od malignih oboljenja mozga,  no napominju da još uvijek nema izravnog dokaza za ovo.

Stručnjaci za rak iz Velike Britanije kažu da Svjetska zdravstvena organizacija ne bi izlazila s ovakvom tvrdnjom da za to nema dokaze, ali dodaju da vjerojatno treba provesti još čitav niz istraživanja  kako bi se utvrdila veza između dugogodišnjeg i učestalog korištenja mobitela i obolijevanja od raka.

VR Pole
EU FONDOVI
“Odlučili smo spojiti virtualnu stvarnost s turizmom i ponuditi svima pogled u prošlost”
  • oltar domovine:

    pa normalno da mobitel nam zatrovao svima mozak hehe jer ga sad svi imamo znaci mozak nam je zatrovan skroz i plus fiksne telefone i internet i jbg mozak nam je otisao skroz hehe

  • 21Century:

    Biti će ko i sa cigaretama. Proizvođači će zarađeni novac u međuvremenu investirati u druge tehnologije a za korisnike mobilnih telefona, \'ko je jamio jamio je\'.

  • kreont:

    Auto može ubiti i svog vozača i onog van auta. Klavir može pasti i istim padom ubiti dosta ljudi zbog toga nemojte koristiti klavir. Nemojte ni čačkalicu jer se njome možete ubosti u oko.