Naslovnica Vijesti Crna kronika

Svjedok o djevojci T. Horvatinčića: Bilo mi je sumnjivo što je na brodu

Danas se ne sjećam je li brod bio vezan, rekao je Boško Bolanča koji je s trojicom mornara i roniocem sanirao Horvatinčićev brod
02. srpnja 2012. u 10:23 41 komentara 277 prikaza
tomislav horvatinčić (1)
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/4

Na općinskom sudu u Šibeniku nastavljeno je suđenje Tomislavu Horvatinčiću zbog izazivanja teške pomorske nesreće u kojoj su živote izgubili talijanski nautičari Francesco Salpietro i Mariella Patelli. Na njihovu je jedrilicu u kolovozu prošle godine gliserom naletio Horvatinčić, pri čemu su stradali na licu mjesta.

Čak četiri svjedoka iz marine Kremik, kamo su bili dotegljeni brodovi, nisu došla na suđenje. Samo se jedan opravdao, dok druga dvojica nisu zaprimila pozive. Svjedočio je Boško Bolanča.

– Sjedio sam tog prijepodneva u marini Kremik, gdje radim kao mornar, kad smo vidjeli da brod lučke kapetanije juri prevelikom brzinom. Čuo sam da jedan brod tone i da ga idemo spašavati. Sin vlasnika tvrtke za koju radim rekao mi je rekao da se čini da ima mrtvih. Došli smo do otočića Maslinovika i vidjeli plavi gliser, ali nikoga nije bilo u njemu. Motori u gliseru nisu radili. U brodu je bilo mora iznad pasa, a rupa je bila u pramčanom djelu. Trebalo je spasiti brod, pa smo ispumpavali more. Brod nije bio nasukan već se nalazio na kraju otoka i bilo je bačeno sidro. Danas se ne sjećam je li brod bio vezan – rekao je Bolanča koji je s trojicom mornara i roniocem sanirao Horvatinčićev brod.

Pri kraju ispumpavanja do broda se vratila policija.

– Kad smo već zatvarali rupu, došla je gospođa u gumenjaku u pratnji policije za koju sam mislio da je policajka i koja je tražila neke papire. Bilo mi je sumnjivo što ona tamo gaca po brodu. Kasnije sam saznao da je to djevojka vlasnika broda – rekao je Bolanča. Anica Đerđe Dilber, koja je jedina svjedočila trenutku tragedije, na prethodnom se ročištu opravdala liječenjem koje traje još od nesreće, a ponovno je pozvana na sud 4. rujna.

Odvjetnik Tomislava Horvatinčića Branko Bajica rekao je da je Anica Đerđe Dilber ponovno došla na brod kako bi pokupila dokumente te da je to vidljivo i iz policijskog zapisnika.

Elipso

  • zof:

    Gospodin sa Cvjetnog trga je u potpalublju "obrađivao" gošću, uključio je autopilot i ubio ljude. To je najvjerojatniji scenario kako se desila ta tragedija. Ako je itko išta vikao, vikala je ona "Bježi budalo sa mene, kakav si, ni za di si nisi.. !! "

  • VisAVis2:

    Šta od ovoga rade slona te troše naše pineze i šikaniraju svjedoke i vještake. Dati tome Horvatinčiću uvjetnu kaznu ka Čačiću (samo zbog brzine, jer da je išao sporo, i ta magla i ti kvarovi ne bi toliko utjecali na ... prikaži još! sigurnost prometa), odmah tom presudom obrisati onu stvar (jer pokojni nisu bili vezani) i nastaviti život (i vožnju) kako je kome drago, a okrivljenoga imenovati prije pravomoćnosti sudske odluke, za pomoćnika ministra gospodarstva i kvit! Valjda nećemo "dvostruke aršine" u EU-u!

  • Trempetich:

    "Ja sam im mahao i vikao da se maknu"...kandidat za izjavu desetljeca. Frajer se na moru dere ekipi da mu se maknu, pa gdje to ima?