Naslovnica Vijesti Hrvatska

Supruga ga napustila zbog kredita: 'Rekla je: Više neću biti rob, mislim živjeti'

Nikolovu je stan prodan na dražbi baš na dan kad je Visoki trgovački sud donio presudu kako je valutna klauzula u francima nepoštena
22. srpnja 2018. u 20:49 188 komentara 95524 prikaza
Igor Nikolov
Foto: Screenshot RTL

Koliko će dugo Igor Nikolov, samohrani otac dvoje djece iz Pule, živjeti u svom stanu  - samo je pitanje dana. Banka ga je prodala na dražbi jer kredit u švicarcima nije mogao plaćati, donosi RTL

udruga franak Što kolektivna presuda znači za dužnike? Konvertirani krediti opet će na – Vrhovni sud

U početku sve je bilo idilično, uzeo je kredit na 30 godina. Prva rata bila je 3500 kuna, da bi do 2011. došla na 7000. Nikolov se razveo od supruge i ostao sam s kćerima, a nedavno mu je sud presudio da ostaje i bez stana.

- 2010. godine supruga me napustila. Rekla je: Više neću biti rob. Neću više plaćati, ja sam još mlada, ja mislim živjeti. Dvoje djece. Dvije kćerke, prekrasne, ostale su sa mnom - rekao je Igor Nikolov, kojemu je stan prodan na dražbi baš na dan kad je Visoki trgovački sud donio presudu kako je valutna klauzula u francima nepoštena. 

Švicarski franak Udruga Franak Konverzijom nije ukinuto pravo na obeštećenje

- Izgubio sam meč u 95. minuti. Izgubio sam nogometnu utakmicu u 95. minuti. Još samo deset sekundi da je trajalo, ja bih uspio spasiti svoj stan. To mi je jedina nekretnina - kaže Nikolov, poručujući da će se boriti i dalje te da se nada da ipak neće završiti na ulici.

Što će se promijeniti uvođenjem eura i hoće li sve poskupjeti:

Igor Nikolov
1 / 10
1. Rast će cijene u kafićima, restoranima, rekreaciji...
VISERA
EU FONDOVI
Inovacije: Radimo na razvoju robota koji će mnoge poštedjeti zamornog pretipkavanja podataka
 • Avatar rubinet
  rubinet:

  Bravo Igore! Tako se brine o djeci..puno zdravlja ,snage i sreće.. A što reći o majci koja je napustila djecu?

 • Avatar prof.baltazar
  prof.baltazar:

  Svaki kredit na duge staze je potencijalna opasnost od dužničkog ropstva. Nekada su ljudi za vrijeme Jugoslavije gradili kuće i vikendice, a na kraju su im rate kredita bile toliko male da je to bilo smiješno. Sad kad smo ušli ... prikaži još! u tržišnu ekonomiju imamo nova pravila. Sad je banka u poziciji predatora i ne samo banka već i država vas može oderati ako ne platiš struju, vodu ili komunalije. Dođe ovrha bez problema. Danas je otvoren lov na imovinu građana. Ljudi, uključite mozak.

 • Avatar jumanji
  jumanji:

  jedina mu je sreca sto se riješio proklete tebe i naravno sto su djeca kod njega