Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

'Otkazima na HRT-u verbalni delikt vraćen je na velika vrata'

Glavak je žestoko napala Radmana, nazvavši ga "rigidnim boljševikom posvjedočene nesposobnosti i nepoštenosti"
14. ožujka 2015. u 15:48 45 komentara 2456 prikaza
Sunčana Glavak
Foto: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL

Sunčana Glavak, predsjednica HDZ-ova Odbora za medije i saborska zastupnica, izrazila je zaprepaštenje što je HRT dao otkaz Hloverki Novak Srzić i Elizabeti Gojan "samo zato što su izrekle svoje profesionalno stajalište o praćenju inauguracije", ali i činjenicom da se Klub SDP-a u jučerašnjoj raspravi u Hrvatskom saboru izbjegao očitovati o tome.

Rekla je da je tim potezom šefa HRT-a Gorana Radmana "socijalistički relikt verbalnog delikta na velika vrata vraćen na hrvatsku medijsku scenu". Žestoko je napala Radmana, nazvavši ga "rigidnim boljševikom posvjedočene nesposobnosti i nepoštenosti", te je pozvala Vladu da ga smijeni.

"Način na koji je gospođa Gojan vodila emisiju o inauguraciji - želimo jasno istaknuti - apsolutno nam je neprihvatljiv, ali ni na kraj pameti nam nije bilo tražiti njezin otkaz, pogotovo ne zato jer se „usudila“ javno braniti svoj voditeljsko-urednički pristup. Isto tako, nedopustivo je sankcionirati gospođu Novak Srzić samo zato jer je javno iznijela profesionalni sud o načinu vođenja te emisije.
I ovi ružni događaji, nažalost, samo su još jedna potvrda onog što je HDZ isticao od prvog dana otkad je bivši predsjednik Ivo Josipović instalirao Radmana na Prisavlje - da osoba koju je 80-ih godina prošlog stoljeća Centralni komitet Saveza komunista Hrvatske postavio na funkciju generalnog direktora TV Zagreb (a zadnji joj je „posao“ prije toga bilo preuzimanje štafete u ime druga Tita) ne može u 21. stoljeću obnašati dužnost glavnog ravnatelja HRT-a te da neće znati ili neće htjeti ispuniti demokratske i profesionalne standarde medijske kuće koja bi po zakonu trebala biti javni servis svih hrvatskih građana, a ne partijski bilten", poručila je Glavak u priopćenju.

>> Elizabeta Gojan i Hloverka Novak Srzić dobile otkaz na HTV-u

>> Grabar-Kitarović: Neugodno su me iznenadili izvanredni otkazi Gojan i Novak Srzić

pojavio se i lažni
Goga se obratila javnosti: 'Dogodilo se nešto nemoguće, blokirali su moj račun, ne mogu ništa više'
JUBIZOL
Energetski štedljiva kuća
Veliki vodič - zbog ovih kvalitetnih fasada godišnje možete uštedjeti i do dvije hrvatske plaće
  • Sinatra:

    mi smo jedina post-komunistička zemlja u kojoj je ravnatelj televizije partijski kadrovik koji je tu funkciju obavljao i u vrijeme komunističke diktature. Da li je moguće da se to desi u Češkoj, Poljskoj, Madžarskoj? Ne bih rekao! Te su zemlje ... prikaži još! sprovele lustraciju i tako na zdravim temeljima grade svoju budućnost dok se m još uvijek brčkamo u crveno-udbaškoj močvari.

  • Ivan Basar:

    Veliki broj, masa, hrvatskih političara dolazi iz komunizma, kao i svi mi Hrvati rođeni prije devedesete. Mi dolazimo iz komunizma, ali mi nismo bili svi komunisti. Političari su bili komunisti, i njihova djeca su komunistički odgojena, mentalno oštečena i ja ... prikaži još! im se ne ćudim, ali ćudim se stalnom očekivanju našeg naroda u nešto neizvodivo, komunisti i njihova djeca su živjeli i odrasli u atmosferi komande odozgo i mi ne možemo od njih očekivati donošenje odluka, ispravnih odluka za narod, a ne za partiju. Odluke za budučnost, za narod, za djecu, to oni ne mogu. Vlastita odgovornost, toga u našoj politici nema. Danas još ne, mi se vrtimo u krugu i u krađi.

  • zagrepcaninb:

    Zapravo kad govorimo o LUSTRACIJI koja bi trebala dohvatiti Radmana, govorimo i o LUSTRACIJI koja bi trebala, bez obzira na to što je do nedavno bio ili što je sada dohvatiti i Josipovića. Toliko o LUSTRACIJI.