Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tijekom vježbe

Sudarila se dva ruska vojna aviona

Suhoj
Screenshot/You Tube
18.01.2019.
u 08:35

Posade zrakoplova su se katapultirale, a u tijeku je akcija traganja i spašavanja

Dva aviona Suhoj Su-34 sudarila su se tijekom vježbe na istoku Rusije, javlja RT. Avioni su letjeli iznad Japanskog mora, potvrdilo je rusko ministarstvo obrane.

Posade zrakoplova su se katapultirale, a u tijeku je akcija traganja i spašavanja.

Spasioci su već pronašli splav za napuhavanje i jednog od pilota unatoč tome što se akcija odvija u otežanim vremenskim uvjetima Vojska je izjavila da upućuje svjetlosne signale timovima za spašavanje.

U akciji sudjeluju dva helikoptera i avion. Incident se dogodio tijekom vježbe, a avioni nisu imali nikakvo oružje, potvrdili su iz vojske.

Su-34 suvremeni je bombarder srednjeg dometa. Taj avion zamijenit će stari bombarder Su-24, koji je u službi od 1970-ih. Su-34 može nositi veliko naoružanje, od preciznih bombi do raznih raketa.

Pogledajte video: Oružje koje je imalo ključnu ulogu u oslobađanju Hrvatske

 

 

Ključne riječi

Komentara 78

Avatar Anemični HDZ
Anemični HDZ
08:51 18.01.2019.

A kad ismijavamo rusku tehnologiju koja je 20 godina iza njemacke i 30 iza sad-a onda se jave rusofili koji brane ono sto se obraniti ne moze. Imaju odlicnu votku a ostalo je nista

DU
Deleted user
09:01 18.01.2019.

a šta se američki (i drugi zapadni) piloti ne sudare, i njihovi vojni avioni nemaju nesreće tijekom vježbi????

MO
modovisisajteMaraschino
08:55 18.01.2019.

Skinuli su njih Japanci hahahaha

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije