Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REVENGE PORN

Sud naredio muškarcu da obriše erotske fotke bivše djevojke

erotika
Foto: Sven Hoppe/DPA/Pixsell
23.05.2014.
u 16:54

Muškarac nije pokazivao nikakvu namjeru objavljivanja fotografija, no sud je stao na stranu bivše

U vrijeme internetskih društvenih mreža česta je pojava da nakon gorkog prekida veze jedan partner objavi golišave fotografije drugog na internetu. Čini se da su u Njemačkoj odlučili toj pojavi, poznatoj i kao "revenge porn", stati na kraj.

Naime, kako piše The Guardian, regionalni sud u Koblenzu naredio je muškarcu iz Hessea da obriše erotske fotografije svoje bivše partnerice, iako je ona pristala na fotografiranje. Žena je nakon prekida od muškarca zatražila brisanje fotografija, što je on odbio, pa je potražila pravnu pomoć. Iako muškarac nije pokazivao nikakvu namjeru objavljivanja fotografija, sud je stao na njezinu stranu, zaključivši kako su njezina osobna prava u ovom slučaju važnija od vlasničkih prava fotografa na snimke. Sud je naredio brisanje samo erotskih fotografija, ne i onih na kojima je par odjeven.

Presudu su pozdravili pravni stručnjaci i organizacije koje se bore protiv internetskog zlostavljanja.

- Mladež sve češće dijeli i objavljuje fotografije bez mnogo razmišljanja. Konstatno pokušavamo educirati, pogotovo djevojke, da razmišljaju što bi se moglo dogoditi s intimnim fotografijama nakon snimanja. Nadamo se da će ih ova odluka potaknuti da raspravljaju o ovom problemu s partnerima prije no što bude prekasno - rekla je Michaela Brauburger, koja se bavi obrazovanjem mladih Njemica o odgovornoj upotrebi društvenih medija.

>> Sexting: Svoje golišave fotografije šaljite samo partneru

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije