Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Započeli s organizacijom

Stožer za obranu hrvatskog Vukovara želi novi referendum: Prikupit ćemo više od milijun glasova

Stožer
Foto: Branimir Bradarić
09.09.2015.
u 14:49

– Referendumom želimo zakonski osigurati adekvatni, potpuni i trajni pijetet prema Vukovaru koji sublimira i simbolizira svu patnju hrvatskog naroda. Vukovar je i Škabrnja, i Bleiburg, i Dubrovnik. Idemo po jednu pobjedu na kojoj možemo graditi nove, poručio je Josić

Stožer za obranu hrvatskoga Vukovara danas je započeo i službeno s organizacijom referenduma o Vukovaru – mjestu potpunoga i trajnog pijeteta.

Najavio je to na današnjoj konferenciji za novinare predsjednik Stožera Tomislav Josić koji je siguran da će prikupiti više od milijun potpisa. Prikupljanje potrebnih potpisa za raspisivanje referenduma započet će sredinom listopada.

– Referendumom želimo zakonski osigurati adekvatni, potpuni i trajni pijetet prema Vukovaru koji sublimira i simbolizira svu patnju hrvatskog naroda. Vukovar je i Škabrnja, i Bleiburg, i Dubrovnik. Idemo po jednu pobjedu na kojoj možemo graditi nove – poručio je Josić pozivajući sve koji mogu pomoći u organizaciji referenduma da se uključe.

- Uključite se, obranimo Vukovar, obranimo Hrvatsku – rekao je Josić. Podsjećajući na tisuće mladih koji su napustili Hrvatsku, loše gospodarsko stanje Josić je rekao kako planirani referendum neće Hrvatskoj donijeti blic-rješenje za sve nevolje koje su joj nametnute, ali kako će nas izdignuti.

– Stvorit će zajedništvo oko nečega što nam je svima na srcu. Dok Vukovar ne bude mjesto mira i pijeteta, Vukovar neće moći napredovati. Dok Vukovar ne može napredovati, ne može ni Hrvatska, poručio je Josić. Iz Stožera podsjećaju i na skupljene potpise za raspisivanje referenduma o ćirilici, a koji je, prema njihovom mišljenju, protuustavno zabranjen.

Prema Josiću od dana zabrane toga referenduma Hrvatska je u ustavnoj krizi.

– Svjesni smo toga i svjesno smo to pretrpjeli. Što smo mogli protiv te i takve protuustavne odluke kojom je oduzet suverenitet jedinom suverenu u državi? Što napraviti kada vlast u demokraciji oduzme narodu vlast? Jedino što se tada može i jedino što smo tada mogli bilo je fizički vratiti suveren onome kome pripada – narodu. Nismo to učinili. Svjesno smo odlučili otrpjeti to jer ne želimo kaos. Želimo da narod profitira, a od kaosa narod nikada ne profitira – poručuju iz Stožera. 

>> Očekujemo skidanje dvojezičnih ploča sa zgrada javnih objekata u Vukovaru

Komentara 48

LA
LANA555
15:09 09.09.2015.

Sve za HR.

GR
grodar
15:04 09.09.2015.

evo jedan potpis imate

MA
MarkoKosmicki
15:12 09.09.2015.

imatei moj i moje supruge

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije