Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Stožer za obranu hrvatskog Vukovara želi novi referendum: Prikupit ćemo više od milijun glasova

– Referendumom želimo zakonski osigurati adekvatni, potpuni i trajni pijetet prema Vukovaru koji sublimira i simbolizira svu patnju hrvatskog naroda. Vukovar je i Škabrnja, i Bleiburg, i Dubrovnik. Idemo po jednu pobjedu na kojoj možemo graditi nove, poručio je Josić
09. rujna 2015. u 14:49 48 komentara 1819 prikaza
Stožer
Foto: Branimir Bradarić

Stožer za obranu hrvatskoga Vukovara danas je započeo i službeno s organizacijom referenduma o Vukovaru – mjestu potpunoga i trajnog pijeteta.

Najavio je to na današnjoj konferenciji za novinare predsjednik Stožera Tomislav Josić koji je siguran da će prikupiti više od milijun potpisa. Prikupljanje potrebnih potpisa za raspisivanje referenduma započet će sredinom listopada.

– Referendumom želimo zakonski osigurati adekvatni, potpuni i trajni pijetet prema Vukovaru koji sublimira i simbolizira svu patnju hrvatskog naroda. Vukovar je i Škabrnja, i Bleiburg, i Dubrovnik. Idemo po jednu pobjedu na kojoj možemo graditi nove – poručio je Josić pozivajući sve koji mogu pomoći u organizaciji referenduma da se uključe.

- Uključite se, obranimo Vukovar, obranimo Hrvatsku – rekao je Josić. Podsjećajući na tisuće mladih koji su napustili Hrvatsku, loše gospodarsko stanje Josić je rekao kako planirani referendum neće Hrvatskoj donijeti blic-rješenje za sve nevolje koje su joj nametnute, ali kako će nas izdignuti.

– Stvorit će zajedništvo oko nečega što nam je svima na srcu. Dok Vukovar ne bude mjesto mira i pijeteta, Vukovar neće moći napredovati. Dok Vukovar ne može napredovati, ne može ni Hrvatska, poručio je Josić. Iz Stožera podsjećaju i na skupljene potpise za raspisivanje referenduma o ćirilici, a koji je, prema njihovom mišljenju, protuustavno zabranjen.

Prema Josiću od dana zabrane toga referenduma Hrvatska je u ustavnoj krizi.

– Svjesni smo toga i svjesno smo to pretrpjeli. Što smo mogli protiv te i takve protuustavne odluke kojom je oduzet suverenitet jedinom suverenu u državi? Što napraviti kada vlast u demokraciji oduzme narodu vlast? Jedino što se tada može i jedino što smo tada mogli bilo je fizički vratiti suveren onome kome pripada – narodu. Nismo to učinili. Svjesno smo odlučili otrpjeti to jer ne želimo kaos. Želimo da narod profitira, a od kaosa narod nikada ne profitira – poručuju iz Stožera. 

>> Očekujemo skidanje dvojezičnih ploča sa zgrada javnih objekata u Vukovaru

komičar i otac
Ivan Šarić otkrio da mu je sin pao s kauča, a progovorio i o posljedici: 'Zaradio sam frakturu lubanje i čeljusti'
Tehnički pregled vozila
SAVJETI PROFESIONALACA
Jednostavni dnevni pregled automobila može vas spasiti velikih kazni u prometu