Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ANALIZA

Što je uzrok redukcije vode u Istri? 'Izlaz je u izgradnji jezera. Dalmacija? Tamo je nestašica nemoguća'

Ivo Čagalj/PIxsell
21.07.2022.
u 13:37

Istražili smo uzroke i posljedice redukcije vode u Istri. Slijedi li i Dalmaciji isti scenarij? Jesu li za istarski slučaj krivi sušni mjeseci i ekstremne vrućine ili je do ovoga dovela loša infrastruktura koja nije mogla izdržati turistički bum i izgradnju nekoliko stotina hotela i nekoliko tisuća bazena u kratkom roku?

Komentara 20

OP
Ocvali pupoljak
13:55 21.07.2022.

dozvolite strancima izgradnju hotela, aparmana, kampova i ne cuvati prirodne resurse za svoju djecu i unuke, je ZLOČIN. Za koju godinu ce se voditi tatovi za pitku vodu a vi i dalje betonirajte obalu. Tko ovo ljeto nije shvatio sto se događa i što nam se sprema i nece.

HU
Hubrvi
14:19 21.07.2022.

Krivnju za to su Jakovcic i njegovo drustvo. Njihov moto je bio: Ca ce nama oni iza Ucke gospodariti i Istra je nasa. I tako su Jakovcic i drustvo Istrom gospodarili. Pretvarali su stotine hektara oranica u gradjevinsko zemljiste, gradili stotine hotela bez da je itko postavio pitanje, da li ima dosta vode za 300.000 turista, ako dodje susa. Planirati i graditi jos jedno jezero ili kupovati uredjaje koji morsku vodu pretvaraju u pitku nije bilo na agendi Jakovcica i drustva. Na dnevnom redu je bilo kupiti oranoce za jeftine novce, prenamjeniti te oranice u gradjevinsko zemljiste i prodati to za 10 puza vecu cijenu.

VE
velma
14:24 21.07.2022.

To ti se događa kad svi bi bazen a more ti pod nosom

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?