Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
europski projekt

Što Europska unija može naučiti od Airbusa?

Airbus
DW screenshot
16.06.2014.
u 08:54

Europski projekt je u krizi, građani se boje za svoja radna mjesta, rast stagnira, suradnja među članicama EU-a zapinje. Kako samo ojačati europsku ideju i klub 28-orice?

Je li ideja europskog jedinstva promašena? Ili trenutni politički lideri nisu u stanju objasniti nam prednosti zajedničkog europskog projekta? Uspjeh desnih populista na nedavnim izborima plod je frustracija: građani su nezadovoljni aktualnom ekonomskom politikom, čeznu za sigurnošću.

Europski projekt je u krizi, građani se boje za svoja radna mjesta, rast stagnira, suradnja među članicama EU-a zapinje. Kako samo ojačati europsku ideju i klub 28-orice? Političari bi to mogli naučiti od jednog velikog europskog koncerna koji profitira od međudržavne suradnje.

>>Europska unija Koprivnici će platiti izradu strategije

Komentara 1

Avatar superhik74
superhik74
18:17 18.06.2014.

Vjerojatno moze nauciti kako se prave avioni. Time bi EK trebala postati konkurencija Airbus-u u pravljenju aviona, sto bi bio pravi odraz stanja u EK i Europskoj ekonomiji gdje svak vuce na svoju stranu i "zajednica" se raspada.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije