Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stjepan Fiolić:

'Supruga mi je rekla da ću za novac reći ja ili će ona otići dati iskaz Uskoku i sve ispričati'

fiolić i sanader
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/8
Autori: Ivana Jakelić, Hina
18.02.2016.
u 14:50

Upitan zašto je toliki novac čuvao u sefu, Fiolić je kazao da je riječ o njegovu novcu i da s njim može raditi sto hoće

Stjepan Fiolić ostao je kod obrane koju je prethodno iznio u aferi Planinska. U ranijim iskazima opisao je kako je Ivi Sanaderu na ruke odnio 17 milijuna kuna.

Odgovarajući na pitanja, danas je na zagrebačkom Županijskom sudu kazao da je novac koji je predao Sanaderu uzeo iz svog sefa te da je riječ o novcu koji potječe od prodaje udjela u njegovim tvrtkama. Upitan zašto je toliki novac čuvao u sefu, Fiolić je kazao da je riječ o njegovu novcu i da s njim može raditi što hoće.

Pojašnjavajući zašto je tek u trećem iskazu pred Uskokom spomenuo da je Sanaderu dao novac, Fiolić je kazao:

– Do tada sam mislio da se meni ništa ne može dogoditi te da ne mogu završiti u Remetincu. Kada sam došao kući, supruga mi je postavila ultimatum. Rekla je da ću za novac reći ja ili će ona otići dati iskaz Uskoku i sve ispričati.

Rekao je i da on nema nikakav dogovor s Uskokom te je pojasnio da s Uskokom ima samo probleme jer mu je blokirana i privatna i poslovna imovina.

Ostali optuženici prigovorili istinitosti Fiolićeva iskaza

Sanader i njegov odvjetnik Čedo Prodanović prigovorili su Fiolićevu iskazu, opovrgavajući da je Sanaderu dao novac te da je u njegovu kuću, u vrijeme dok je bio pod zaštitom, mogao ući bez evidencije i pretresa. 

Prodanović je zaključio i da Fiolić ne zna koliko je točno puta bio ispitivan u Uskoku, a nelogičnim je ocijenio i njegovu tvrdnju da ga je supruga nagovorila da svjedoči protiv Sanadera.

Fiolićevoj je dopuni obrane prigovorio i trećeoptuženi Mladen Mlinarević, čija je tvrtka Inžinjerski biro, prema Uskokovim tvrdnjama, udvostručila vrijednost nekretnine u Planinskoj prije nego što ju je otkupilo Čobankovićevo ministarstvo.

Sanader je ranije ustvrdio da su sve Fiolićeve riječi kojima ga je teretio laž te da je prije suđenja sklopio nagodbu s Uskokom. Sanader je pred sudskim vijećem u svojoj obrani zatražio i nagodbu koju je s tužiteljstvom navodno zaključio bivši ministar Čobanković prije nego što je također priznao sve Uskokove optužbe u ovom slučaju pa je sporazumno osuđen na rad za opće dobro.

U svojoj obrani Sanader je ustvrdio i da je žrtva poltičkog progona svoje nasljednice Jadranke Kosor te da je istina o Planinskoj upravo suprotna od onoga što tvrdi optužnica i tužiteljstvo, odnosno da je zabranio kupnju te nekretnine još kada je prvi put čuo za tu ideju, a kada su se kao kupac spominjale Hrvatske šume.

Suđenje se nastavlja 11. ožujka kada bi svoju obranu trebao iznijeti Mladen Mlinarević.

>> Sanader: Smiješno je da se priča kako mi je Fiolić donio 17,5 mil. kn u kutiji za kobasice

>> Nisam uzeo ni lipe, riječ je o još jednoj konstrukciji USKOK-a

Komentara 18

TB
taras.buljba
11:41 18.02.2016.

sanadera netreba suditi nego mu porezna treba postaviti ultimatum neka dokaze porjeklo imovine i bude joj vlasnik ili sve drzavno a on u buvaru gdje mu je i najvjerojatnije mijesto sve ostalo je varanje ovog naroda koji pojma nema kako to jednostavno izgleda u pravim drzavama

SN
snajper
11:52 18.02.2016.

cak i srbija kriminalvima odizme ovinu dok be dokszu kako su je zaradili. a sanader po povratku iz austrije trazio pd drzave stan jer nema sanitarni cvor ni kupatilo a nakon par god. kupuje vilu, raspolaze sa kolekcijom satova slika nekoliko poslovnih prostora. Za r nase sudije nije stid....

Avatar Vucibatina
Vucibatina
11:58 18.02.2016.

Izdao si Čaću ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije