Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nesreća u Kentuckyju

Srušila se dva vojna helikoptera Black Hawk: Strahuje se da ima poginulih

Prelet Black Hawk helikoptera iznad Knina tijekom središnje svečanosti obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti
Davor Puklavec/PIXSELL
30.03.2023.
u 08:22

Iz vojne baze Fort Campbell kazali su da je trenutačno nepoznat status članova posade, a lokalni mediji javljaju da ima više poginulih

Dva helikoptera Black Hawk srušila su se tijekom obuke u Kentuckyju u srijedu, priopćila je rano u četvrtak vojna baza Fort Campbell. “Trenutačno je nepoznat status članova posade. Zapovjedništvo je usredotočeno na brigu o pripadnicima vojske i njihovim obiteljima", rekao je Fort Campbell u priopćenju. Dodali su da je incident pod istragom i da će više informacija biti objavljeno čim budu dostupne. Vojna baza Fort Campbell nalazi se nedaleko od okruga Trigg.

Do sudara je došlo oko 22 sata po lokalnom vremenu u srijedu kada su dva helikoptera bila na obuci.

Hitne službe stigle su na mjesto nesreće, a prema izvješću radijske stanice WKDZ, moguće je da je poginulo devet osoba.

Guverner Kentuckyja Andy Beshear rekao je da se očekuju smrtni slučajevi. "Imamo teške vijesti iz Fort Campbella, s prvim izvješćima o padu helikoptera i očekivanim žrtvama", tvitao je Beshear.

"Molite se za sve one koji su pogođeni", rekao je Beshear u poruci. U izjavi za BBC glasnogovornik vojne baze Fort Campbell rekao je da su se dva helikoptera HH60 Black Hawk srušila tijekom "rutinske misije obuke".

Video: Prizori kao iz filmova, ulice u SAD poplavljene, ne vidi se uopće cesta

Komentara 4

TO
tobija
08:53 30.03.2023.

ovakve stvari se nažalost događaju, ne treba biti zloban.

Avatar papigagolog
papigagolog
08:49 30.03.2023.

Srušili se u Kentuckyju? Oh, really? Nadajmo se da neće pasti još neki u Tennesseeju ili Wyomingu.

Avatar Dragovit
Dragovit
10:31 30.03.2023.

Uh .... to oni koje smo mi ''dobili''? :I

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije