Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
medicinski fenomen

Splićanka (29) carskim rezom rodila četiri bebe: 'Ovaj slučaj spada u teške raritete'

bebe
Marijan Susenj/PIXSELL/Ilustracija
01.06.2022.
u 15:24

Žena je začela prirodnim putem, a u bolnici se nalazila već dva mjeseca da bi održavala trudnoću

Splićanka u dobi od 29 godina carskim rezom na svijet je donijela četiri bebe. Ne radi se o jednojajčanim ili dvojajčanim blizancima, nego je svaki plod imao svoju posteljicu, što, kako kažu upućeni, spada u teške raritete. Zadnji takav slučaj se u Splitu dogodio prije 25 godina, javlja Slobodna Dalmacija.

Žena je začela prirodnim putem, a u bolnici se nalazila već dva mjeseca da bi održavala trudnoću. Cijeli porod je vodio dr. Matić, dok još dr. Vulić izvršio carski rez. Svako dijete je visine 40 centimetara i teško po kilogram i pol, dok je tek jedna curica niža za dva centimetra od svoje braće i sestara, ali je jednake težine kao i oni. Rodilja i njen muž imaju još jednu kći.

- Bog je stavio prstu na moje dijete i na njezinu djecu koje je jutros rodila i to je Božja volja. Nama ostaje samo iskreno se radovati što je sve prošlo u najboljem redu i što su mi kći i unuci zdravo.Tim su zapravo uslišene molitve mene,moje obitelj,obitelji mojih prijatelja i crkvene zajednice koji su sve ovo vrijeme molili za moju kćer i njezinu djecu sa željom da sve protekne u najboljem redu i zdravlju. Naravno da ćemo slaviti i da će to potrajati,mi smo tradicionalna, vjernička obitelji i rođenje jednog djeteta se slavi danima,a kamo li ne kada ih je rođeno četvero -  rekao je otac 29-godišnjakinje te je rekao da će pitati kćer i zeta hoće li svoju priču iznijeti i javno u novine.

Ključne riječi

Komentara 3

DA
Dabiša
16:49 01.06.2022.

Čestitke roditeljima, priznanje liječnicima, svako dobro dječici. Želim im sretan i ispunjen život.

IL
ilustrator
16:25 01.06.2022.

zdravi i veseli bili!

IV
ivan968
16:22 01.06.2022.

čestitam i sritno vam bilo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije