Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Drama na nebu

Eksplodirala raketa koja je letjela na ISS!

ISS
Foto: Reuters/PIXSELL
1/11
29.10.2014.
u 07:25

Snimka pokazuje kako se raketa Antares polako uspinje u noćno nebo, a potom se u potpunosti zapalila i eksplodirala oko 11 sekundi nakon lansiranja

Novinar je uspio na snimci uhvatiti trenutak u kojem je raketa, u kojoj nije bilo ljudi, eksplodirala nekoliko sekundi nakon lansiranja u američkoj saveznoj državi Virginia, piše Reuters.

Snimka pokazuje kako se raketa Antares polako uspinje u noćno nebo, a potom se u potpunosti zapalila i eksplodirala oko 11 sekundi nakon lansiranja. Ovo je prvi incident otkada je NASA privatnim kompanijama prepustila posao prijevoza tereta na Međunarodnu svemirsku postaju.

Raketa američke kompanije Orbital Sciences nosila je kapsulu Cygnus koja je trebala dopremiti 2,2 tone hrane i opreme za znanstvena istraživanja na ISS. NASA je objavila da se odmah nakon polijetanja dogodio kvar, a istraga o uzroku kvara je u tijeku.

>>Putovanje na ISS: Amerikanac, Nijemac i Rus zajedno poletjeli u svemir

>>Astronauti prvi put putovali 6 sati, na ISS se ukrcali iznad Hrvatske

Foto: Reuters/PIXSELL/Ilustracija

Komentara 40

Avatar Arsendiklic
Arsendiklic
07:47 29.10.2014.

Mislim da će dečki na ISS morati rezati kruh na tanje šnite, pošto su se ameri posvađali sa rusima, potrajat će dok nešto doleti do njih.

ST
strsljen2013
09:28 29.10.2014.

Najjeftiniji ponuđać, što drugo očekivati?

Avatar viki_nuland
viki_nuland
13:45 29.10.2014.

Jos jedan dokaz kako je privatni sektor puno bolji od drzavnog i koliko je zapadna tehnologija naprednija od istocne.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije