Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zahvalan papi

Spasio sinu život u Hrvatskoj pa uložio u najveći kip Ivana Pavla II.

Šri Lanka
Foto: Reuters
1/2
15.04.2013.
u 17:20

Izgradnju kipa financirao je Laszek Lyson. Izjavio je da je to napravio u znak zahvalnosti zato što je bivši papa spasio život njegova sina. Lyson je uspio spasiti svog sina koji se utapao tijekom odmora u Hrvatskoj 2010. godine.

Impresivan 14 metara visok kip pape Ivana Pavla II. u subotu je otkriven u poljskom gradu Czestochowa, piše Reuters.

Izgradnju kipa financirao je poljski biznismen Laszek Lyson. Izjavio je da je to napravio u znak zahvalnosti zato što je bivši papa spasio život njegova sina. Lyson je uspio spasiti svog sina koji se utapao tijekom odmora u Hrvatskoj 2010. godine, a zasluge je pripisao bivšem papi.

Kip postavljen u 'glavnom gradu' poljskog kršćanstva

Pet tona teški kip napravljen od čelika i fiberglasa najviši je kip Ivana Pavla II. u svijetu. – Čelična struktura ključan je element koji drži figuru. Visok je 14 metara i to je najviši kip blaženog Ivana Pavla II. u svijetu – kazao je dužnosnik zadužen za gradnju kipa, Marcin Walatek. Na ceremoniji otkrivanja na vrhu brda okupili su se stanovnici i vjernici.

– Osjećaj je sjajan. Dirnuta sam jer sam bila blizu Svetog Oca, moje dijete bilo je u njegovim rukama na početku pontifikata. Presretna sam što je tako veliki kip Svetog Oca postavljen u 'glavnom gradu' poljskog kršćanstva, pa ga možemo vidjeti sa svakog mjesta – kazala je stanovnica grada Czestochowa Malgorzata.

– Jako smo ga voljeli... Simpatizirali smo Svetog Oca, kao i mnogi Poljaci, i zato nam je ovaj kip tako važan. Drago nam je da njegovo lice pokazuje jednaku toplinu koju je širio tijekom svog života – kazala je Zaneta Knap.

>>Wojtyla im darovao kipić Gospe koji sada 'plače' mirisne suze

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije