Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zimski uvjeti

Snijeg na autocestama spremno čeka 760 radnika HAC-a

Ilustracija
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/5
15.11.2019.
u 15:12

U HAC-u podsjećaju da je od 15. studenog do 15. travnja obvezna uporaba zimske opreme na zimskim dionicama javnih cesta u Republici Hrvatskoj.

Iako DHMZ za iduće dane ne prognozira snijeg i temperaturne minuse, iz HAC-a poručuju da su zimska služba i njihovi radnici spremni su za prvi snijeg. Na na dionicama u Lici i Gorskom kotaru su dežurstva u stanju pripravnosti 24 sata, 7 dana u tjednu.

U HAC-u podsjećaju da je od 15. studenog do 15. travnja obvezna uporaba zimske opreme na zimskim dionicama javnih cesta u Republici Hrvatskoj. Pod zimskom opremom podrazumijevaju se zimske gume na svim kotačima ili ljetne gume s najmanjom dubinom profila od 4 mm i s lancima za snijeg pripravnim za postavljanje na pogonske kotače.

Foto: HAC

- Apeliramo na naše korisnike da na vrijeme pripreme svoje vozilo za zimske uvjete, u tome im može pomoći i naš letak sa savjetima, a koji je dostupan na našem webu - poručuju iz HAC-a. A njihove službe, navode, održavaju  28 milijuna četvornih metara asfaltnih površina, 2.211 kilometara kolnika autocesta. U zimskoj službi je pak angažirano 760 radnika, osigurano je 22.000 tona soli u solanama i silosima, a u slučaju potrebe u planu je još 50.000 tona soli. Zimska služba ima i 177 teretnih i specijalnih vozila,  150 meteoroloških stanica te 1.411 video kamera za nadzor.

Komentara 1

Avatar Drago2603
Drago2603
19:23 15.11.2019.

I ponovno će zimska služba biti iznenađena i zatečena !!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije