Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Snijeg na autocestama spremno čeka 760 radnika HAC-a

U HAC-u podsjećaju da je od 15. studenog do 15. travnja obvezna uporaba zimske opreme na zimskim dionicama javnih cesta u Republici Hrvatskoj.
15. studenoga 2019. u 15:12 1 komentara 916 prikaza
Ilustracija
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/5

Iako DHMZ za iduće dane ne prognozira snijeg i temperaturne minuse, iz HAC-a poručuju da su zimska služba i njihovi radnici spremni su za prvi snijeg. Na na dionicama u Lici i Gorskom kotaru su dežurstva u stanju pripravnosti 24 sata, 7 dana u tjednu.

Ilustracija Prozivaju Ministarstvo prometa Autobusni prijevoznici: Ako ne dobijemo još 318 milijuna kuna, ukinut ćemo nerentabilne linije

U HAC-u podsjećaju da je od 15. studenog do 15. travnja obvezna uporaba zimske opreme na zimskim dionicama javnih cesta u Republici Hrvatskoj. Pod zimskom opremom podrazumijevaju se zimske gume na svim kotačima ili ljetne gume s najmanjom dubinom profila od 4 mm i s lancima za snijeg pripravnim za postavljanje na pogonske kotače.

 | Autor : HAC Foto: HAC

- Apeliramo na naše korisnike da na vrijeme pripreme svoje vozilo za zimske uvjete, u tome im može pomoći i naš letak sa savjetima, a koji je dostupan na našem webu - poručuju iz HAC-a. A njihove službe, navode, održavaju  28 milijuna četvornih metara asfaltnih površina, 2.211 kilometara kolnika autocesta. U zimskoj službi je pak angažirano 760 radnika, osigurano je 22.000 tona soli u solanama i silosima, a u slučaju potrebe u planu je još 50.000 tona soli. Zimska služba ima i 177 teretnih i specijalnih vozila,  150 meteoroloških stanica te 1.411 video kamera za nadzor.

Zagreb: Miistar Božinović svjedočio na suđenju Tomislavu Sauchi i Sandri Zeljko
AFERA DNEVNICE
Pretragom stana Sandre Zeljko našli dokumente, ali i između 50 i 100 pari cipela
Park prirode Papuk
SUDJELUJTE U AKCIJI
Prijavite se za akciju „Tjedan odmora vrijedan“ i promovirajte svoje promotivne ponude
  • Avatar Drago2603
    Drago2603:

    I ponovno će zimska služba biti iznenađena i zatečena !!!!!