Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 191
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kamo JE NESTAO?

Smanjena isporuka ruskog plina pojedinim europskim zemljama

plin
Josip Maljak/Pixsell
03.02.2012.
u 12:16

U ruskom Gazpromu tvrde da je isporuka plina povećana zbog jake zime, a za manji dotok u Europu krive Ukrajince

Nekoliko europskih zemalja prijavilo je u četvrtak smanjenu isporuku ruskog plina. Tako je Europska komisija objavila da je isporuka plina Italiji preko austrijske granice pala za čak desetinu, prenijela je Al Jazeera Balkans. Među zemljama koje su prijavile smanjeni dotok plina nalaze se i Austrija, Slovačka i Poljska. Dok Poljaci tvrde da je dostava smanjena za sedam posto, Slovaci su prijavili gubitak od 30 posto u odnosu na očekivanu količinu.

U ruskom Gazpromu iznenađeni su podacima, a uprava tvrdi da je u posljednje vrijeme isporuka plina prema europskim zemljama povećana zbog jake zime. Za smanjenje dotoka krive Ukrajinu kroz koju plin prolazi i koja navodno uzima veće količine nego joj pripadaju. Ukrajinska tvrtka Naftogaz odbacila je sve optužbe ruskog konkurenta.

Za sad nema straha da bi se kriza poput one iz 2009. godine mogla ponoviti jer je većina zemalja osigurala dovoljne zalihe plina.

Ključne riječi

Komentara 10

KU
kukuriku
14:04 03.02.2012.

..eko,..classic.., Pucínu-Supermanu tribaju politicke-usluge..., pa cé biti plina !!

Avatar patkovic
patkovic
14:33 03.02.2012.

nije to ništa , on se samo malo stisnio od zime pa manje pokazuju instrumenti

OB
-obrisani-
13:45 03.02.2012.

Krivica je na Amerima....Nisu napali Iran po dogovoru....Svet je iscasen......Ima li iko ko ce nesto pozitivno reci?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije