Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 65
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izbori u državi koja propada

Južna Afrika pred krahom: uslijedit će revolucija, a u anarhiji će se zemlja resetirati

29.05.2024.
u 17:22

Prije malo više od jednog desetljeća, 2010., Južna Afrika je postala dio BRICS-a, a u društvu s Brazilom, Rusijom, Indijom i Kinom vodila se kao zemlja koja će zbog brzine ekonomskog rasta prestići standard zapadnih država. No kotač je krenuo u suprotnom smjeru: stopa nezaposlenosti je narasla s 24 na više od 34 posto, a stopa nezaposlenosti mladih na čak više od 60 posto, struje nema, javno zdravstvo ne funkcionira, a vratile su se i bolesti tipične za siromašni svijet poput kolere.

Ključne riječi

Komentara 19

RO
roumio
18:57 29.05.2024.

Bijele Južnoafrikance vratit u Europu, crnce vratit u Afriku i mirna Bosna.

KR
kruno100
18:36 29.05.2024.

Putujem tamo poslovno često od 2017. Nažalost zemlja sa ogromnim potencijalom na očigled propada. Čak i mnogi crnci kažu da je za aparhejda bilo bolje... Korupcija, nepotizam, kriminal, glupost i nesposobnost... Obrazovani bježe iz zemlje, a vladajuća stranka nakon 30 god. i dalje za sve optužuje Aparthejd...

OL
olujasviholuja
20:30 29.05.2024.

Bjeli su dobili otkaz,a njihova radna mjesta su došli afrikancu koji nisu dorasli u upravljanju države i ekonomije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije