Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Čuvajte nas, pazite nas'

FOTO Prosvjedovali stanovnici Dugog Sela: Traže hitne mjere nakon smrti djevojčice

Građani Dugog Sela traže hitne mjere za poboljšanje prometne infrastrukture
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
1/10
29.05.2024.
u 22:43

Osmogodišnja djevojčica poginula je 21. svibnja u naletu kamiona koji je vozio 27-godišnjak

Građanska inicijativa "Dugo Selo za sigurnost djece u prometu" održala je, pred školom u Ulici Josipa Zorica, prosvjed u kojemu je, povodom smrti osmogodišnje djevojčice u prometu prošlog tjedna, tražila hitne mjere za poboljšanje prometne infrastrukture i poboljšanje sigurnosti djece u prometu. Građani i njihova djeca nosili su transparente, a ne nekim od njih pisalo je: "Čuvajte nas, pazite nas", "Svako dijete zaslužuje pješački prijelaz", "Želimo siguran grad i sigurne ulice".

Podsjetimo, zagrebačka policija dovršila je očevid nakon što je djevojčica 21. svibnja poginula u naletu kamiona koji je vozio 27-godišnjak. Vozač koji je izazvao nesreću u šoku je izletio iz kamiona i krenuo zazivati pomoć, a zbog nesreće je na kraju i uhićen.

"Vozač, 27-godišnjak, upravljao je teretnim automobilom marke Mercedes zagrebačkih registarskih oznaka te prilikom skretanja udesno na kolnik ulice II. savski odvojak, a da se prije započinjanja navedene radnje nije uvjerio da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu ili njihovu imovinu, ne vodeći pritom računa o smjeru i položaju svog vozila u odnosu na pješaka s njegove desne strane, kotačima vozila zahvatio je pješaka – dijete koje je pješice prelazilo kolnik navedenog odvojka u smjeru jugoistoka, pri tome dolazeći vozaču s njegove desne strane, krećući se prethodno nogostupom", objavila je u srijedu zagrebačka policija. 

 

GALERIJA Građani Dugog Sela traže hitne mjere za poboljšanje prometne infrastrukture
Građani Dugog Sela traže hitne mjere za poboljšanje prometne infrastrukture
1/10
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije