Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U ZRAČNOJ LUCI

Tragedija u Amsterdamu: Osoba poginula nakon što je ostala zarobljena u motoru zrakoplova

zračna luka u Amsterdamu
Foto: REUTERS/Yves Herman//File Photo
1/2
29.05.2024.
u 19:26

Zračna luka Schiphol opisala je incident kao "užasan" i rekla: "Naše misli su usmjerene na rodbinu i brinemo za putnike i kolege koji su tome svjedočili"

Jedna osoba preminula je u zračnoj luci Schiphol u Amsterdamu nakon što je ostala zarobljena u motoru zrakoplova. Nizozemski zračni prijevoznik KLM priopćio je da je zrakoplov bio na putu za Billund u Danskoj, prevozeći putnike na letu KL1341. U priopćenju je tvrtka rekla: "Trenutno se brinemo o putnicima i zaposlenicima koji su svjedočili incidentu na Schipholu". Također, dodaje se kako se okolnosti istražuju. 

Nizozemski mediji izvijestili su da je motor zrakoplova radio kada je osoba poginula, što ukazuje da je zrakoplov trebao poletjeti, prenosi Sky News

Zračna luka Schiphol opisala je incident kao "užasan" i rekla: "Naše misli su usmjerene na rodbinu i brinemo za putnike i kolege koji su tome svjedočili".

Kako Sky News podsjeća, radnik zračne luke u Teksasu umro je nakon što je upao u motor u međunarodnoj zračnoj luci San Antonio prošlog lipnja, dok je drugi radnik u Alabami uvučen u motor u siječnju 2023. godine.

Ključne riječi

Komentara 1

V0
Vlaskoulicanec4.0
19:51 29.05.2024.

Osoba nije bila "zarobljena" u motoru nego je lik protivno svim pravilima došao s prednje strane puno preblizu motoru koji je već bio u pogonu i turbina ga je usisala. Postoje jasna pravila gdje se i kako smije kretati oko aviona sa motorima u pogonu. Za to postoje i rotirajuća svjetla na krovu i na trbuhu aviona (da o buci niti ne govorim). Žao mi je i putnika i njegove obitelji a posebno onih koji će taj motor morati očistiti. Ali lik si je sam kriv!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije