Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PISALI O PRIRODNIM LJEPOTAMA

Britanci nahvalili hrvatski otok: 'Savršeno je mjesto za ljetni odmor s gotovo nimalo turista'

Komiža  grad na otoku Visu
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/18
29.05.2024.
u 21:53

"Vis, slikoviti otok u Jadranskom moru, dio Hrvatske, idealno je odredište za putnike koji traže mir, avanturu i okus autentičnog hrvatskog otočnog života", napisao je britanski portal

Prekrasan mali europski otok koji ima 26°C u lipnju i nije preplavljen turistima - tako je britanski portal Express opisao Vis za kojeg kaže kako je "idealno odredište za putnike koji traže mir, avanturu i okus autentičnog hrvatskog otočnog života".

"Prekrasan otočić u Europi poznat po svojoj zapanjujućoj prirodnoj ljepoti, bogatoj povijesti i kulturnom značaju savršeno je mjesto za ljetni odmor s gotovo nimalo turista. Vis, slikoviti otok u Jadranskom moru, dio Hrvatske, idealno je odredište za putnike koji traže mir, avanturu i okus autentičnog hrvatskog otočnog života. Lijepi otok karakteriziraju razvedena obala, brda i plodne ravnice", piše Express te dodaje kako je najviši vrh planina Hum koja se nalazi na 587 metara nadmorske visine.

"Odredište ima 26°C u lipnju što ga čini idealnim mjestom za one koji traže ljetna putovanja", ističe britanski portal te kao najpopularije plaže nabraja Stinivu, Stončicu i Srebrnu. Uz to, za Vis se navodi kako je domaćin raznih kulturnih i glazbenih festivala, osobito tijekom ljetnih mjeseci.

"Lokalna kuhinja pod jakim je utjecajem mediteranskih okusa, sa svježim morskim plodovima, lokalno proizvedenim maslinovim uljem i vinima", naveli su Britanci. Uspoređujući ga s otokom Hvarom, kažu kako Vis zbog manje gužve turistima nudi miran odmor. 

Komiža  grad na otoku Visu
1/18

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije