Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
\"kobni udarac\"

Slovenski policajci žele referendum o mjerama štednje

'jansa'
''
18.05.2012.
u 10:53

Ako referendum prođe, Slovenija će morati poništiti zakon kojim želi smanjiti deficit i sljedećih godinu dana neće se smjeti donijeti nikakav sličan zakon

Policijski sindikati mogli bi pomrsiti planove slovenske vlade i srušiti zakon o mjerama štednje koji je vlada premijera Janeza Janše donijela prošlog tjedna. Ako dva policijska sindikata u roku od mjesec dana prikupe 40.000 potpisa, vlada će morati raspisati referendum kojim bi zakon o mjerama štednje mogao biti poništen. Ako policijski sindikati uspiju u svom naumu, slovenska vlada sljedećih godinu dana neće smjeti donijeti nikakav zakon koji se odnosi na mjere štednje.

Premijer Janša poručio je sindikalistima da se nada kako će povući svoj zahtjev za raspisivanje referenduma, donosi Reuters, jer bi on bio "kobni udarac za Sloveniju" koja zakonom o štednji pokušava smanjiti državni deficit na oko 3,5 posto BDP-a. Slovenski deficit prošle je godine dosegnuo 6,4 posto, a 2007., kada je Slovenija ušla u EU, bio je na nuli.

Iako je većina sindikata pristala na mjere štednje, slovenskim policajcima smeta to što bi se prema novom zakonu plaće državnih službenika, pa čak i one najniže koje iznose 705 eura neto, trebale smanjivati za osam posto. Prema novom zakonu ukinule bi se i povlastice zaposlenih u javnom sektoru kao i većina isplata socijalne pomoći.

Komentara 4

IL
iluzionist
14:05 18.05.2012.

puca, puca! Pocelo je! :-))

BB
brle brkić
11:42 18.05.2012.

A zašto bi štedjeli štoje neko bahato potrošijo ,nek banke vijaju političare koji su u ime države potrošili pare.tako isto u hrvatskoj uložili pare u beton i asvalt ito sve neisplativo.

TO
Toni50
11:59 18.05.2012.

Policiski posao je da \"žele\"... Politika naređuje policiji i generalima a ne da ih sluša. Ili je to nešto što Slovenija želi uvesti u Euslavijun ??? Slovenski policajci žele referendum o mjerama štednje.............

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije