Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Skočite padobranom i uživajte u panorami Splita i Hvara, a možete i letjeti 120 km/h i doživjeti bajkovite ličke krajolike

Uz Aircash aplikaciju ENC uređaj možete nadoplatiti samo jednim klikom, a ako prvi put nadoplaćujete aplikacijom, Aircash vam daruje čak 50 kuna. Aircash je prvi hrvatski digitalni novčanik pomoću kojeg možete trenutačno i samo jednim klikom nadoplatiti i provjeriti stanje ENC uređaja uz minimalni popust od 20 posto
19. srpnja 2020. u 09:47 2804 prikaza
Foto: PR
Pogledajte galeriju 1/3

Mislite da je ovog ljeta konačno došlo vrijeme da upoznate prekrasne krajolike Hrvatske? To najbolje možete učiniti iz zraka jer kod nas postoje mnoge škole padobranstva za početnike. Za izum padobrana zaslužan je Šibenčanin, Faust Vrančić koji je napravio konstrukciju padobrana, a pretpostavlja se da ga je u svojoj 66. godini hrabro iskušao skokom s tornja u Veneciji. Zanima vas kako postati padobranac i otkriti zašto ptice pjevaju u zraku?

Iskusni padobranci početnicima preporučuju skok u tandemu s instruktorom za što vam nisu potrebne posebne pripreme, a u slobodnom padu s 3600 metara bit ćete malo manje od minute, a postići ćete vertikalnu brzinu od čak 200 kn/h. Za skokove u tandemu s instruktorom, ne treba vam iskustvo, dugotrajna obuka niti liječnički pregled jer će vas stručnjak voditi kroz avanturu zrakom. Škole padobranstva nude skok u tandemu iznad divnih krajolika Splita i Hvara.

Ako dolazite iz drugih krajeva Hrvatske najbrži i najjednostavniji put do dalmatinske metropole i najsunčanijeg otoka Hrvatske je autocesta A1 poznatija kao Dalmatina. No jeste li znali kako pritom možete i uštedjeti? Uz Aircash aplikaciju ENC uređaj možete nadoplatiti samo jednim klikom, a ako prvi put nadoplaćujete aplikacijom, Aircash vam daruje čak 50 kuna. Aircash je prvi hrvatski digitalni novčanik pomoću kojeg možete trenutačno i samo jednim klikom nadoplatiti i provjeriti stanje svog ENC uređaja uz minimalni popust od 20 posto.

Kako uz Aircash nadoplatiti ENC uređaj?

Baš je nadoplata ENC-a ono što je ovih dana svima zanimljivo. Sam postupak nadoplata ENC uređaja zna biti izazovan, od dolaska na prodajno mjesto, kupnje bona, potom slanje SMS poruke… a pritom svaki puta morate unositi broj ENC-a zna što zna biti zamorno kao i provjera stanja na ENC uređaju. Koliko ste puta došli na naplatne kućice da bi shvatili da nemate dovoljno novca na ENC-u? Kako izgleda nadoplata ENC-a uz Aircash aplikaciju? Puno jednostavnije, nema utipkavanja 12 brojeva za nadoplatu, a evo što trebate napraviti:

  1. Uđite u Usluge te odaberite ENC UREĐAJ
  2. Upišite 12-znamenkasti kod koji se nalazi na dnu ENC uređaja
  3. Upišite e-mail adresu na koju želite da vam dolaze računi te kliknite na “Spremi ENC”
  4. Upišite iznos koji želite nadoplatiti i potvrdite transakciju.

I tvoj ENC uređaj je trenutačno nadoplaćen iz Aircash novčanika uz popust od minimalno 20%. Ne zaboravite, morate imati novca na Aircash novčaniku kako biste mogli napraviti uplatu. HAC vam pošalje R1 račun na željenu e-mail adresu, pa je ta usluga idealna za pravne osobe, obrte, ali i za fizičke osobe.

Ako vam je skok padobranom prevelik adrenalinski izazov, predlažemo vam zip line Pazi Medo u srcu Like. Zip line Pazi Medo nalazi se mjestu Vrhovine u Lici. S 1700 metara čeličnog užeta najduži je zip line u jednom komadu u ovom dijelu Europe. Moguće je postići brzinu veću od 120 km/h , ali za to je potrebno imati leđni vjetar (sa sjevera). Čak i ako puše čeoni vjetar (s juga), postižu se brzine od oko 100 km/h. Ako vam to nije dosta, ekipa SRC Bijeli Vrh je osim spektakularnog zip linea izradila i označila biciklističke karte, napravila Disc golf igralište i stijenu za penjanje te uredila i registrirale para – jedriličarska i zmajarska uzletišta i sletišta.

Josip Stanišić
KRENULO GA
Odbio je Hrvatsku i pozive iz Lijepe Naše, a sada je u Njemačkoj doživio veliku čast
Financijska pismenost
NOVA PARADIGMA
Financijska pismenost sve prepoznatija kao ključna životna vještina današnjice