Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pomoć ili prevara

Sisačka ustanova u Kutini preuzima privatne korisnike

\'domzdravlja01_ruk_sis_04051\'
Rudolf Krznarić/VLM
14.07.2011.
u 14:18


Mogli su mi sjesti na račun i naplatiti dug, ali imaju druge planove, kaže vlasnica M. Vujić

Podružnicu u Kutini uskoro dobiva Dom za starije i nemoćne Sisak, odlučeno je na posljednjoj sjednici Županijske skupštine.

Problemi od početka

Podružnica je povezana s problemima postojećeg privatnog doma "Zlatne godine", koji djeluje u prostoru kutinskog Doma zdravlja. Podružnicom sisačke ustanove preuzeli bi se korisnici privatnog doma.

– Od početka rada 2004. "Zlatne godine" nisu redovito plaćale zakup i režije, što je utjecalo i na financijske probleme Doma zdravlja. Iako smo s Gradom Kutinom više puta davali sredstva Domu, problem nije riješen, zbog čega je vlasnicima uskraćen zakup prostora – kaže Jadranka Bertović, pročelnica županijskog Odjela za zdravstvo i socijalnu skrb. Dug "Zlatnih godina" početkom svibnja iznosio je 460.000 kuna. Da se stvorio zbog neplaćanja zajma potvrdila je i vlasnica Milica Vujić, no tvrdi da je prije zakupa bilo razgovora o tome kako najamnine neće ni biti.

Spor je još na sudu

– Kad je ugovor stigao, u njemu je pisalo da najamnina iznosi 27.000 kuna mjesečno. Dug se tako stvorio dok smo skupljali korisnike. To smo riješili, ali se stvarao novi - kaže Vujić. Uložila je milijun kuna u uređenje objekta, a tvrtku koja dobro posluje i ima 19 zaposlenika izgradila je vlastitim trudom, radom i financijama.

– Za sadašnji dug dogovorila sam s Domom zdravlja da ću platiti dug za plin za čitav prostor u iznosu od 216.000 kuna, a ostatak platiti u ratama. Nisam znala da se planira otvoriti podružnica sisačkog doma koji će preuzeti moje korisnike. Nije u redu da se netko ušeta u moje. Da su htjeli, već su mi odavno mogli sjesti na račun i naplatiti se, ali očito imaju druge planove. Nemam namjeru prepustiti tvrtku nekome za 200.000 kuna duga, ako žele, neka ponude dobru cijenu i kupe je – zaključuje Milica Vujić. Ministarstvo zdravstva lani je zabranilo rad doma jer je raskidom Ugovora o zajmu prostora tvrtka ostala bez sjedišta. Milica Vujić pokrenula je zbog toga upravni spor i čeka rješenje.

Komentara 1

DJ
djakputnik
22:42 17.07.2011.

\"Da se stvorio zbog neplaćanja zajma potvrdila je i vlasnica Milica Vujić, no tvrdi da je prije zakupa bilo razgovora o tome kako najamnine neće ni biti.\" Vujićka je u ovoj rečenici sažela svu tragediju hrvatskog naroda od osamostaljenja do danas: kriminalna HDZ-ovska vlast je dijelila povlastice kako je htjela. Pazi ovo; \"najamnine neće ni biti\".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije