Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sudski spor

Sinovčić 2004. posudio 500.000 €, no Miletiću novac nikad nije vratio

'12.04.2012., Zadar - Poduzetnik, bivsi nogometni sudac i vanjski strucni suradnik NK Zadar Reno Sinovcic istaknut ce svoju kandidaturu za predstojece izbore u HDZ-u u zadarskoj zupaniji. Photo: Zeljk
'Zeljko Mrsic/PIXSELL'
14.09.2012.
u 10:25

Dug je trebao vratiti za 12 mjeseci, a zadužnica je ovjerena kod javnog bilježnika

Iako je na Općinskom sudu u Zadru pokrenuo poništenje zadužnice kojom je zadarski poduzetnik Marijan Miletić pokrenuo ovrhu nad poslovnim udjelima medijske kuće Vox, suvlasnik Voxa Reno Sinovčić jučer se nije pojavio na sazvanom ročištu, pa je sudac Marko Baraka novu raspravu sazvao za 4. listopada. Financijske transakcije koje su dovele do pokretanja ovrhe nad poznatom zadarskom medijskom kućom Vox započele su, neslužbeno doznajemo, u travnju 2004.

Na sudu i zbog stečaja

Tada je, navodno, Marijan Miletić Reni Sinovčiću pozajmio 500.000 eura, uz rok vraćanja od dvanaest mjeseci i potpisanu zadužnicu na osobnu imovinu ovjerenu u javnobilježničkom uredu.

Budući da novac nije vraćen, Miletić je sredinom siječnja ove godine na Trgovačkom sudu u Zadru pokrenuo ovrhu nad poslovnim udjelom medijske kuće Vox, na što se Reno Sinovčić tri puta žalio pa je odlukom Visokog trgovačkog suda postupak vraćen na početak. U međuvremenu, Sinovčić je na Općinskom sudu u Zadru tražio poništenje ovjerene zadužnice, ali dosad se nije pojavio ni na jednom od dva sazvana ročišta.

Problema u poslovanju, čini se, ima i Zadar security, prva tvrtka koju je Sinovčić osnovao.

Na Trgovačkom sudu u Zadru, naime, uskoro bi se trebalo održati ispitno ročište radi utvrđivanja opravdanosti pokretanja stečaja. Početkom ove godine ugasio se i dnevni list Vox, koji otad izlazi kao tjednik, a utihnuli su i strojevi na gradilištu na kojemu je prije tri godine započela gradnja zgrade u kojoj su trebale biti smještene redakcije svih medija u Sinovčićevu vlasništvu.

Godina za zaborav


Ovu godinu, po svemu, Sinovčić neće pamtiti samo po problemima u poslovanju. Iako je od osnutka HDZ-a bio u vrhu županijske organizacijske, neuspjeh na unutarstranačkim izborima, kada je izgubio od protukandidata Božidara Kalmete, rezultirao je početkom kolovoza napuštanjem HDZ-a i Općinskog vijeća Novigrada.

Poručio je tada da ne izlazi iz politike zbog malih ljudi, ali “ovakav HDZ nije u skladu s mojim načelima i principima”.

Komentara 9

SN
SNV
10:43 14.09.2012.

Jadan Reno...skroz je propa

TW
Tex_Willer
10:53 14.09.2012.

Kad će jadnog renu više buksa stići... takav mafijaš i ugledan poduzetnik... i nogometni menadžer...

Avatar bodavica
bodavica
10:42 14.09.2012.

da li se bilo tko od ovih što vode državu pita kako on ima toliki novac i tko mu daje za pravo posuđivanja novca nekom kad to jedino zakonsko pravo imaju banke koje se i bave novčanim transakcijama!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije