Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TUŽBA

Sestre tuže slovensku državu za uništeno djetinjstvo

sestre Jež
dnevnik.si
22.03.2010.
u 14:23

Sestre Jež, koje su nakon razvoda roditelja bile prisiljene sudskom odlukom živjeti s majkom, iako su jasno izrazile želju da žive s ocem, zbog "unišenog djetinjstva" tuže državu.

LJUBLJANA - Nezadovoljne presudama koje nisu poštovale njihovu želja da nakon razvoda roditelja žive s ocem pa su "uništeno djetinjstvo" provele s majkom, sestre Asja i Daša Jež od slovenske države traže po 4,2 milijuna eura odštete.

Asja se još sjeća kako ju je majka s još jednom nepoznatom ženom otela iz vrtića.

- Rekle su mi da će me odvesti na tortu pa će me vratiti, ali su me autom odvezle u Ljubljanu. Isprva sam se majci obradovala, ali sam ubrzo shvatila njezinu namjeru da me želi odvojiti od oca, objašnjava Asja.

- Djevojčice su još 1998. godine jasno izrazile želju da ne žele živjeti s majkom. Ne uvažavajući tu želju i njihovu volju, državna su tijela kršila ustav, mnoge zakone pa i Konvenciju UN o pravima djeteta, a prema djevojčicama se slovenska država ponašala kao prema nekom predmetu, kaže odvjetnik Boštjan Verstovšek.

Tek kada je Daša navršila deset godina, sud je njezinu volju da živi s ocem morao uvažiti, ali je viši sud takvu odluku poništio i djevojčice ponovo vratio majci. Konačnu je presudu donio ustavni sud pa je Daša svoju volju da živi s ocem ostvarila, a mlađa joj se sestra Asja pridružila tek dvije godine kasnije. Od Slovenije traže odštetu, ali sud od kliničkog psihologa traži mišljenje o duševnoj boli Asje pa je suđenje na neodređeno vrijeme odgođeno.

Ključne riječi

Komentara 5

DR
dragatur
13:01 01.06.2010.

U ovom našem nepravednom svijetu danas je dovoljno da dođete na sud sa ženskim spolnim organom i ako je sudac žena dobijete parnicu bez problema, a ako se radi o djeci to je onda 100%, bez obzira šta djeca žele. Smatram da bi se kod sudske odluke za skrbništvo prvo trebalo pitati djecu s kim žele živjeti i na temelju toga donijeti odluku ,a ove sve državne institucije su totalno feminizirane i nemaju nikakvu snagu donositi neke pravedne odluke, nego provode diskriminaciju po spolnoj osnovi na čelu sa sudkinjama...i udri po muškoj populaciji pravnom državom ....i.t.d....i.t.d.

OB
-obrisani-
18:44 22.03.2010.

..a tek kada Slo-Izbrisani, shvate svoja Demokrastska-Prava,...Slovenija cé bankrotirati 100%!!..istina Kresalicín odvjetnicki ured , cé zaraditi ..oko 100-miljona €juricá samo za zaprimanje-tuzbi od Izbrisanih...

Avatar arcanius
arcanius
15:36 22.03.2010.

obožavam kad se mišljenje dijeteta ne uzme u obzir jer je dijete!!!!!... kaj dijete zna.... gamad usrana...cure: samo napred...ogulite ih do kože...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije