Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
podržava je

Sebastian Kurz: Austrija želi Srbiju čim prije u EU

 Sebastian Kurz
Reuters/Pixell
14.02.2014.
u 07:58

Imamo jaku naklonost prema Srbiji, ne samo zbog naše povijesti, već i zbog međusobne ekonomske suradnje i, također, zbog naših građana, kazao je Kurz

Austrijski ministar vanjskih poslova Sebastian Kurz kazao je kako je Austrija oduvijek davala podršku Srbiji za koju želi da postane članica Europske unije čim prije.

- Perspektiva pristupanja Uniji uvijek je bila poticaj za reforme koje se trebaju izvršiti u zemljama kandidatima za članstvo - kazao je Kurz za Večernje novosti.

Upitan vidi li simboliku u činjenici da je Srbija pregovore s Europskom unijom započela na godišnjicu Prvog svjetskog rata, Kurz je kazao: "Zbilja je simbolično to što se sve poklopilo sa stogodišnjicom početka Prvog svjetskog rata. Ali, imamo jaku naklonost prema Srbiji, ne samo zbog naše povijesti, već i zbog međusobne ekonomske suradnje i, također, zbog naših građana. Mnogi Srbi žive u Austriji, a i dosta Austrijanaca posluje sa Srbijom".

>>Kurz: Postoji interes austrijskih poduzetnika za nove investicije u RH

Komentara 10

KP
Kralj Petar
13:01 14.02.2014.

mislim, ne mislim, srbiji najvise odgovara da sto duze pregovara, sisa lovu EU kao gnjida, ostane u tampon zoni, ni na nebu ni na zemlji, u svakom slucaju hvala kurzu, hvala i petru dobrnjcu, koristio je isti metod u pregovorima sa marijom terezijom...

SQ
squalus
11:45 14.02.2014.

N ekužim čemu brisanje komentara, samo sam napisao da Srbija ulazi u EU preko Kurza. Šta je tu vrijeđanje ili psovka???

Avatar Izvorni Pravi Hrvat
Izvorni Pravi Hrvat
08:42 14.02.2014.

Kako izgleda ne budu Srbijanci uz sve njihove manjkavosti i zločine iz nedavne prošlosti tako nemočno dugo, tako potišteno i tako sramotno puzali ispred EU ulaza kao što je to doživljavala Hrvatska.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije