Naslovnica Vijesti Hrvatska

SDP: Nestabilnost HDZ-a dokazuje da su potrebni prijevremeni izbori

Za ovu zemlju prijevremeni su izbori upravo jedino pravo rješenje, a ozbiljna nestabilnost HDZ-a još jednom potvrđuje opravdanost našeg zahtjeva - rekao je Ostojić.
03. siječnja 2010. u 16:27 50 komentara 4 prikaza
ranko-test
Foto: Tino Jurić

SPLIT - Najava Ive Sanadera da će se aktivirati kao počasni predsjednik HDZ-a unutarnja je stvar HDZ-a, a isto tako i njegova ocjena prvoga kruga predsjedničkih izbora, izjavio je na izvanrednoj konferenciji za novinare održanoj u prostorijama SDP-a u Splitu kao reakcija na tiskovnu konferenciju Ive Sanadera Ranko Ostojić, član predsjedništva SDP-a.

S druge strane, kazao je Ostojić, u ovom bi trenutku bilo bolje da je Ivo Sanader pred javnošću odgovorio na mnoga pitanja otvorena proteklih mjeseci o odgovornosti i upletenosti politike u kriminal u državnim poduzećima, a kojima se sada bave istražna tijela.

- Za ovu zemlju prijevremeni su izbori upravo jedino pravo rješenje, a ozbiljna nestabilnost HDZ-a još jednom potvrđuje opravdanost našeg zahtjeva za prijevremenim izborima, naglasio je Ostojić.

SDP smatra da će tek nakon njih nova vlada moći s punim legitimitetom pokrenuti sve resurse za izvlačenje zemlje iz gospodarske krize i korupcijskog blata u koji ga je doveo HDZ.

Na upit što su stvarni razlozi Sanaderova istupa, Ostojić je odgovorio da ne ulazi u motive te da očekuje da će predsjednica Vlade prije svega u ulozi predsjednice HDZ-a odgovoriti. Ustvrdio je da katastrofalan izborni rezultat HDZ-a u prvom krugu predsjedničkih izbora nije posljedica samo posljednjih šest mjeseci nego duge vladavine koju, nažalost, imamo u Hrvatskoj. Ono što je izuzetno bitno, odražava se na stabilnost cijele države.

Ostojić je poručio da SDP sigurno kroči k pobjedi u borbi za predsjednika Hrvatske te da mirno i staloženo čeka sljedeću nedjelju.

- Unatoč tome što je predsjednica HDZ-a izjavila da neće podržati ni jednog kandidata, ne bi za HDZ bilo čudno da mijenja svoje stavove - zaključio je Ostojić.

Uber
Usluga prijevoza
Ispovijesti sa stražnjih sjedala: Aplikacija koja nam je spasila glavu
  • treble:

    trenutno je najveća odgovornost na HSLSu i HSSu o njima ovisi hoće li dozvoliti nastavak ovoga cirkusa a sudeći po našem iskustvu - hoće!

  • Mućanin:

    Nisam pristaša HDZ-a, ali sam uvjeren da bi nam sa momentanim SDP-om garantirano bilo još puno lošije. Samo se moram sjetiti izjave pokojnog Raćan-a, kad je reko, da živimo bolje nego što smo mi toga svjesni!!!

  • -obrisani-:

    @bili-tartuf E, baš si neobjektivan prika moj Cace. Jesi li ti ono za parlamentarne izbore druka za Ivu-Pobegulju? Jesi. Je li poslin uteka? Je. Jesi onda govorija da će Suzy bit ludilo? Jesi. I tko je na kraju od nas ... prikaži još!d nas dvojice bija u pravu? Ja. Prema tome, ja da san na tvome mistu ne bi se jidija, nego dobro razmislija........