Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Reakcije predsjedništva SDP-a na tiskovnu konferenciju Ive Sanadera

SDP: Nestabilnost HDZ-a dokazuje da su potrebni prijevremeni izbori

ranko-test
Tino Jurić
03.01.2010.
u 16:27

Za ovu zemlju prijevremeni su izbori upravo jedino pravo rješenje, a ozbiljna nestabilnost HDZ-a još jednom potvrđuje opravdanost našeg zahtjeva - rekao je Ostojić.

SPLIT - Najava Ive Sanadera da će se aktivirati kao počasni predsjednik HDZ-a unutarnja je stvar HDZ-a, a isto tako i njegova ocjena prvoga kruga predsjedničkih izbora, izjavio je na izvanrednoj konferenciji za novinare održanoj u prostorijama SDP-a u Splitu kao reakcija na tiskovnu konferenciju Ive Sanadera Ranko Ostojić, član predsjedništva SDP-a.

S druge strane, kazao je Ostojić, u ovom bi trenutku bilo bolje da je Ivo Sanader pred javnošću odgovorio na mnoga pitanja otvorena proteklih mjeseci o odgovornosti i upletenosti politike u kriminal u državnim poduzećima, a kojima se sada bave istražna tijela.

- Za ovu zemlju prijevremeni su izbori upravo jedino pravo rješenje, a ozbiljna nestabilnost HDZ-a još jednom potvrđuje opravdanost našeg zahtjeva za prijevremenim izborima, naglasio je Ostojić.

SDP smatra da će tek nakon njih nova vlada moći s punim legitimitetom pokrenuti sve resurse za izvlačenje zemlje iz gospodarske krize i korupcijskog blata u koji ga je doveo HDZ.

Na upit što su stvarni razlozi Sanaderova istupa, Ostojić je odgovorio da ne ulazi u motive te da očekuje da će predsjednica Vlade prije svega u ulozi predsjednice HDZ-a odgovoriti. Ustvrdio je da katastrofalan izborni rezultat HDZ-a u prvom krugu predsjedničkih izbora nije posljedica samo posljednjih šest mjeseci nego duge vladavine koju, nažalost, imamo u Hrvatskoj. Ono što je izuzetno bitno, odražava se na stabilnost cijele države.

Ostojić je poručio da SDP sigurno kroči k pobjedi u borbi za predsjednika Hrvatske te da mirno i staloženo čeka sljedeću nedjelju.

- Unatoč tome što je predsjednica HDZ-a izjavila da neće podržati ni jednog kandidata, ne bi za HDZ bilo čudno da mijenja svoje stavove - zaključio je Ostojić.

Ključne riječi

Komentara 50

PR
Protivcenzure
17:17 03.01.2010.

trenutno je najveća odgovornost na HSLSu i HSSu o njima ovisi hoće li dozvoliti nastavak ovoga cirkusa a sudeći po našem iskustvu - hoće!

MU
Mućanin
17:20 03.01.2010.

Nisam pristaša HDZ-a, ali sam uvjeren da bi nam sa momentanim SDP-om garantirano bilo još puno lošije. Samo se moram sjetiti izjave pokojnog Raćan-a, kad je reko, da živimo bolje nego što smo mi toga svjesni!!!

OB
-obrisani-
16:49 03.01.2010.

@bili-tartuf E, baš si neobjektivan prika moj Cace. Jesi li ti ono za parlamentarne izbore druka za Ivu-Pobegulju? Jesi. Je li poslin uteka? Je. Jesi onda govorija da će Suzy bit ludilo? Jesi. I tko je na kraju od nasd nas dvojice bija u pravu? Ja. Prema tome, ja da san na tvome mistu ne bi se jidija, nego dobro razmislija........

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije