Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VUKOVAR

Sastanak zamjenika župana: Demografski podbačaj zahvatio i nacionalne manjine

Promijenjen Statut Grada Vukovara: ćirilica više nije ravnopravno pismo
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
06.02.2023.
u 18:10

Po riječima zamjenika vukovarsko-srijemskog župana iz reda srpske nacionalne manjine Srđana Jeremića, udio pripadnika srpske nacionalne manjine u Vukovarsko-srijemskoj županiji pao je u ukupnom udjelu s 15,5 na 13,5 posto

Demografski podbačaj, koji je zahvati pripadnike većinskog hrvatskog naroda, negativno se odrazio i na stanje u broju pripadnika nacionalnih manjina u Hrvatskoj, rečeno je na 5. sjednici Koordinacije zamjenika župana iz reda pripadnika nacionalnih manjina, koja je održana u Vukovaru.

-Problema je puno, ali se mogu riješiti ukoliko se svi zajednički potrudimo i pravim mjerama doprinesemo demografskoj obnovi. Kada je riječ o nacionalnim manjinama, mislim da možemo biti ogledni primjerak dobre suradnje županijskih vlasti i manjina - kazao je vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić.

Po riječima zamjenika vukovarsko-srijemskog župana iz reda srpske nacionalne manjine Srđana Jeremića, udio pripadnika srpske nacionalne manjine u Vukovarsko-srijemskoj županiji pao je u ukupnom udjelu s 15,5 na 13,5 posto.

-Generalno nas je zahvatila jedna demografska katastrofa od koje nije izuzeta ni srpska zajednica. Pripadnika srpske nacionalne manjine u Vukovarsko-srijemskoj županiji manje je za 20,28 posto – kazao je Jeremić.

VIDEO Jak vjetar srušio stablo na Remizi

Komentara 1

SP
Stari panj
20:42 06.02.2023.

Kod nas u Zagrebu ima višak djece, pa Senf može slobodni ukinuti demografske mjere. Takodjer je i višak mjesta u vrtićima, pa majke odgajateljice mogu dovesti djecu. Bravo za Možemo, bravo za pronatalitetnu politiku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije