Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prodanović i Sloković

Sanaderovi odvjetnici: Nismo zadovoljni presudama

Čedo Prodanović i Jadranka Sloković
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/5
22.10.2018.
u 14:48

S velikim interesom očekujem obrazloženje presude, kad ćemo konačno možda doznati gdje je, kad i od koga gospodin Sanader primio proviziju, kazao je Prodanović.

Odvjetnici Ive Sanadera, Čedo Prodanović i Jadranka Sloković komentirali su presude donesene na zagrebačkom Županijskom sudu.

– Krenut ću od druge. Ta oslobađajuća presuda posebno nas ne zadovoljava jer, po našem stajalištu, to djelo nije trebalo biti ni optuženo, a u ovoj procesnoj situaciji koja je nastala smrću gospodina Mravka nije ni smjela proći optužno vijeće. Ovdje imamo odgovor zašto se 98 posto optužnica Uskoka usvaja – kazao je Prodanović te dodao:

– Mi smo apsolutno očekivali oslobađajuću presudu, jer bi čak i u situaciji gdje se sudi Sanaderu, osuđujuća presuda bila previše.

O presudi za aferu Hypo, Prodanović je kazao da je apsolutno neutemeljena.

– Sama optužnica bila je nelogična, mimo dokaza, a takvu optužnicu potvrdio je i sud. Ona je nelogična, nema dokaza da je Sanader primio iznos provizije i vidimo da se tom presudom ne poštuju standardi vrhunaravnog pravnog autoriteta. S velikim interesom očekujem obrazloženje presude kad ćemo konačno možda doznati gdje je, kad i od koga gospodin Sanader primio proviziju jer je dokaznim postupkom potvrđeno upravo suprotno. Očekujemo da će Vrhovni sud usvojiti žalbe – kazao je Prodanović, dok je Jadranka Sloković poručila:

– Naravno da idemo do kraja. U aferi Hypo nema obilježja kaznenog djela ratnog profiterstva. Radi se o manipulaciji Uskoka, koji je nakon zastare odlučio tužiti Sanadera za ratno profiterstvo iako to kazneno djelo nema obilježja ratnog profiterstva niti je povezano s ratnim vremenima. Ovo je tako ekstenzivno i daleko tumačenje ove pravne norme da smatram kako nije prihvatljivo.

Video - Sanaderov dolazak na sud

Za novčanu kaznu od 3,6 milijuna kuna istaknula je da će Sanader taj iznos morati vratiti eventualno nakon pravomoćnosti presude.

– Ne znam ima li on na raspolaganju toliko novca. Njemu je sva imovina blokirana, ako takav ishod bude, onda će se sredstva namiriti iz imovine. Kaznu je skoro dvostruko odslužio – zaključila je Sloković.

Video – Izjava Marije Vučko, zamjenice ravnateljice USKOK-a

Komentara 14

Avatar Dr Evil
Dr Evil
15:15 22.10.2018.

Sanaderovi odvjetnici: "Nama je svejedno, ista nam je satnica, dobili ili gubili."

Avatar Mrki medvjed
Mrki medvjed
15:18 22.10.2018.

Bilo bi interesantno saznati kako se odvjetnici uopće naplaćuju od svojih klijenata, jer one koje brane, u pravilu nemaju gotovine, a oni mi ne djeluju da rade karitativno.

DO
dobar
16:01 22.10.2018.

Pa tko bi bio zadovoljan trebao je dobiti dozivotnu robiju i konfiskaciju sve imovine bez mogucnosti zalbe.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije