Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Sanaderovi odvjetnici: Nismo zadovoljni presudama

S velikim interesom očekujem obrazloženje presude, kad ćemo konačno možda doznati gdje je, kad i od koga gospodin Sanader primio proviziju, kazao je Prodanović.
22. listopada 2018. u 14:48 14 komentara 1529 prikaza
Čedo Prodanović i Jadranka Sloković
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/5

Odvjetnici Ive Sanadera, Čedo Prodanović i Jadranka Sloković komentirali su presude donesene na zagrebačkom Županijskom sudu.

Ivo Sanader AFERA HYPO Sud: Sanader je iskoristio rat za osobno bogaćenje. Olakotna okolnost je i što je branio Hrvatsku

– Krenut ću od druge. Ta oslobađajuća presuda posebno nas ne zadovoljava jer, po našem stajalištu, to djelo nije trebalo biti ni optuženo, a u ovoj procesnoj situaciji koja je nastala smrću gospodina Mravka nije ni smjela proći optužno vijeće. Ovdje imamo odgovor zašto se 98 posto optužnica Uskoka usvaja – kazao je Prodanović te dodao:

– Mi smo apsolutno očekivali oslobađajuću presudu, jer bi čak i u situaciji gdje se sudi Sanaderu, osuđujuća presuda bila previše.

O presudi za aferu Hypo, Prodanović je kazao da je apsolutno neutemeljena.

– Sama optužnica bila je nelogična, mimo dokaza, a takvu optužnicu potvrdio je i sud. Ona je nelogična, nema dokaza da je Sanader primio iznos provizije i vidimo da se tom presudom ne poštuju standardi vrhunaravnog pravnog autoriteta. S velikim interesom očekujem obrazloženje presude kad ćemo konačno možda doznati gdje je, kad i od koga gospodin Sanader primio proviziju jer je dokaznim postupkom potvrđeno upravo suprotno. Očekujemo da će Vrhovni sud usvojiti žalbe – kazao je Prodanović, dok je Jadranka Sloković poručila:

Suđenje za HEP-Dioki ŽUPANIJSKI SUD Sanader kriv u aferi Hypo, oslobođen u slučaju HEP-Dioki

– Naravno da idemo do kraja. U aferi Hypo nema obilježja kaznenog djela ratnog profiterstva. Radi se o manipulaciji Uskoka, koji je nakon zastare odlučio tužiti Sanadera za ratno profiterstvo iako to kazneno djelo nema obilježja ratnog profiterstva niti je povezano s ratnim vremenima. Ovo je tako ekstenzivno i daleko tumačenje ove pravne norme da smatram kako nije prihvatljivo.

Video - Sanaderov dolazak na sud

Za novčanu kaznu od 3,6 milijuna kuna istaknula je da će Sanader taj iznos morati vratiti eventualno nakon pravomoćnosti presude.

– Ne znam ima li on na raspolaganju toliko novca. Njemu je sva imovina blokirana, ako takav ishod bude, onda će se sredstva namiriti iz imovine. Kaznu je skoro dvostruko odslužio – zaključila je Sloković.

Video – Izjava Marije Vučko, zamjenice ravnateljice USKOK-a

Karlovac: Zbog transporta covid pozitivnih osoba Hitnoj pomoći za 80 posto povečan broj intervencija
REFORMA ZDRAVSTVA
Prijedlozi stručnjaka: Participacija do 4000 kn, porez na cigarete, naplata nehitnog prijma...
Nikša Bratoš
RAIFFEISEN FUTURE BOOST
Pogled iza scene: Što treba za kvalitetan nastup i kako je biti glazbenik u doba korone?
 • Avatar Dr Evil
  Dr Evil:

  Sanaderovi odvjetnici: "Nama je svejedno, ista nam je satnica, dobili ili gubili."

 • Avatar Mrki medvjed
  Mrki medvjed:

  Bilo bi interesantno saznati kako se odvjetnici uopće naplaćuju od svojih klijenata, jer one koje brane, u pravilu nemaju gotovine, a oni mi ne djeluju da rade karitativno.

 • dobar:

  Pa tko bi bio zadovoljan trebao je dobiti dozivotnu robiju i konfiskaciju sve imovine bez mogucnosti zalbe.