Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sjednica Vlade

Milanović napao Bandića: Zagreb to ne zna, neće ili ne želi riješiti!

Vlada Zoran Milanović
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/7
05.06.2014.
u 10:35

– Kaj? Što – izletjelo je premijeru Milanoviću tijekom sjednice, što je nasmijalo potpredsjednicu Vlade Vesnu Pusić.

Sanacija u Gunji i Posavini ide dobro, koliko se situacija može nazvati dobrom. Nakon što se u skoro vrijeme ukine državni stožer, treba pristupiti konkretnim projektima kazao je na početku današnje sjednice Vlade premijer Milanović i dodao kako će dio kuća trebati srušiti i iznova graditi.

To moramo dogovoriti i financijski i izvedbeno kazao je.

Vlada je na današnjoj sjednici odobrila Ministarstvu poljoprivrede zaključivanje ugovora s tvrtkama Belje i Žito o isporuci stočne hrane koja će se rasporediti na poplavljena područja u vrijednosti 5,3 milijuna kuna.

Oko 10.300 je spašene stoke. Osigurana je veterinarska skrb stalna kazao je ministar Tihomir Jakovina i dodao da moraju osigurati stočnu hranu za tu zbrinutu stoku.

Donesene su i mjere gospodarenja otpadom te sanacije odlagališta otpada na poplavljenim područjima.

Naplata cestarine na autocesti Zagreb Sisak

Ministri su odobrili i isplatu naknade za liste koje su dobile preko 5 posto glasova na izborima za Europski parlament. Liste koje su osvojile mjesto u parlamentu dobit će 43 tisuće kuna po svakom zastupniku, a one koje su prešle 5 posto, ali nisu dobile zastupnika, što je samo Savez za Hrvatsku, dobit će 25 tisuća kuna za troškove izborne promidžbe.

Vlada uvodi naplatu cestarine na autocesti Zagreb - Sisak. – Tijekom 2014. godine HAC će dovršiti izgradnju i pustiti u promet dionicu autoceste A11 Buševec – Lekenik u dužini od 11,2 kilometra. Predlaže se uvođenje naplate cestarine sukladno Pravilniku o cestarinama – rekao je zamjenik ministra Zdenko Antešić te dodao kako bi za prvu kategoriju vozila na ovoj dionici cestarina treba iznositi oko 9 kuna.

– To će biti otvoreno u jesen, ovaj dio autoceste koji kreće iz Zagreba, od Dugava, s ranžirnog kolodvora, neće biti gotov zbog imovinsko-pravnih problema koje grad Zagreb ne zna, ne želi ili ne može riješiti – kazao je Milanović i time neizravno prozvao zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića.

– Građani moraju čuti da će država svoj dio posla obaviti, a treba vidjeti hoće li država trebati odraditi sve kako bi građani mogli koristiti autocestu i voziti se do Siska iz centra Zagreba, a ne da idu iza Velike Gorice i onda se ukrcavaju u autocestu zato što netko ne zna, ne može ili ne želi već šest ili sedam godina riješiti imovinsko-pravne probleme – kazao je Milanović te dodao da je Hrvatska u zadnjih 15 godina "dokazala da zna rješavati takve stvari".

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Pravna, pravnija i jednakopravna država

Mrzim sam sebe što sam morao predložiti ovu odluku kazao je ministar Kotromanović objašnjavajući prijedlog odluke o izmjeni Odluke o osnivanju trgovačkog društva Zrakoplovno-tehnički centar d.d.

Ministar financija Boris Lalovac predstavio je izvješće o korištenju sredstava iz proračunske zalihe u travnju ove godine. – Proračunska zaliha je planirana u iznosu od 200 milijuna kuna. S krajem travnja izvršeno je 138,6, znači da je ostalo 61,6 milijuna kuna – kazao je Lalovac.

– Bitno je reći da je u travnju terećena proračunska zaliha u iznosu od 92,7 milijuna kuna, a posebno je zanimljivo da nam je s računa skinuto 83 milijuna kuna u korist Osječko-baranjske županije na temelju sudske ovrhe vezano za predmet Ministarstva poljoprivrede iz prijašnjih razdoblja – kazao je Lalovac te dodao da smo u tom predmetu platili velike kamate i da "bilo bolje da je pravna država to napravila puno ranije". – Bilo bi bolje da je pravnija – našalila se Pusić, dok se Milanović priključio izjavom "da je jednakopravna država".

Kaj? Što? izletjelo je premijeru Milanoviću tijekom sjednice, što je nasmijalo potpredsjednicu Vlade Vesnu Pusić.

"A da? Htjela bih sada"

Svjedočili smo i raspravi Vesne Pusić i Zorana Milanovića na kraju sjednice. Mogu samo informaciju jednu o Makedoncima kazala je na kraju sjednice potiho Milanoviću Pusić. To ćemo u zatvorenom dijelu odgovorio joj je premijer. A da? Htjela bih sada rekla je Pusić na što je Milanović ipak pristao i dozvolio da Pusić govori, iako te točke nije bilo na dnevnom redu.

Mnoge države su nam dale pomoć zbog poplave. Imam potrebu da se posebno zahvalimo Ujedinjenim Arapskim Emiratima koji su nam odredili milijun i pol dolara za pomoć iz kojih će se vjerojatno kupiti kontejneri, i posebno Makedoniji koja je uplatila 98.550 eura. Makedonija i sama ima slične poteškoće kao i mi, ali je u ovim teškim trenucima odlučila pomoći kazala je Vesna Pusić.

>>Mrsić o granici umirovljenja: Žalit ćemo se Europskoj komisiji

>>Milanka Opačić najavila dvije novosti u sustavu socijalne politike i rada

>>PDV na hranu sniziti na 13%. Ali nije jasno ni kad ni kako

Komentara 39

Avatar tituš
tituš
08:52 05.06.2014.

Čuje se da su se pederi i lezbijke također pridružili ovoj Odluci, pa će sve ono što su nakanili potrošiti za orgije u Džardinu u Splitu, uplatiti za kupnju stočne hrane i tako pokazati svoju humanost, a ne ponos!

DU
Deleted user
09:42 05.06.2014.

A koliko bi se ljudima na poplavljenim područjima tek moglo pomoći s 270 mil. kuna koliko je Vlada početkom ove godine ulupala u kupnju luksuznih automobila?

Avatar Viking1
Viking1
10:34 05.06.2014.

Aleksandar Vučić, petak 16.svibnja og.: „Imamo katastrofalno kataklizmičnu situaciju u Obrenovcu i vrlo tešku u svim drugim delovima Srbije. Ono što nam predstoji još je gore od onoga što smo imali….Nikoliću, Šabac ćemo da branimo 'po svaku cenu', sad ćuu reći na koji način ….da idemo u Šabac i da pokušamo da odbranimo Šabac. To će možda da znači, (generale) Dikoviću, da primenjujemo RATNE MERE, da vodu puštamo NA JEDNU DRUGU STRANU, o čemu ćemo kasnije nasamo da razgovaramo.“ Jeli se itko iz hrvatske vlade, premijer, ministrica vanjskih poslova-Pusićka, ministar Ostojić iz MUP-a ili predsjednik države, upitao(ili, upitao Vučića?) što znači pojam tajnovitih 'ratnih mera' nasamo dogovorenih, valjda, u četiri oka između srbijanskog premijera Aleksandra Vučića i načelnika generalštaba vojske Srbije, generala Ljubiše Dikovića? Koja je to druga strana gdje će/je Srbija nekontrolirano 'pušta-ti/la vodu'? Naime, voda se može 'puštati na jednu drugu stranu' jedino tako da se, primjerice diverzantskom akcijom, minira/poruši nasip koji od podivljale Save štiti takozvanu Republiku Srpsku pa da onda Sava poplavi Dodikovu Semberiju a to je teško povjerovati…obzirom na bratske odnose Vučića i Dodika. Ili, da se najavljenim 'ratnim merama' minira/poruši nasip kod Rajevog sela čime bi se višak savske vode 'isporučio' Hrvatskoj? Bilo kako bilo jedno je evidentno: Hrvatska je tu 'isporuku' i zaprimila a naša gospođa EU-ministarka umjesto da od Vučića traži barem objašnjenje za prijeteće riječi, bavi se zaprašivanjem kontra komaraca, u 'vascelom regionu'!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije