Naslovnica Vijesti Svijet

SAD: Upozoravamo na opasnost od mogućih terorističkih napada u Europi

"Upozoravamo američke građane na opasnost od mogućih terorističkih napada u Europi uperenih protiv važnih događaja, turističkih mjesta, restorana, trgovačkih centara i javnog prijevoza", poručuje američko ministarstvo vanjskih poslova.
31. svibnja 2016. u 19:19 23 komentara 3066 prikaza
terorizam
Foto: Reuters/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/5

Američki State Department upozorio je Amerikance na moguću prijetnju terorističkih napada u Europi na ljeto, poručivši da na meti mogu biti turistička mjesta, restorani i važni događaji kao što je Europsko nogometno prvenstvo u Francuskoj.

"Upozoravamo američke građane na opasnost od mogućih terorističkih napada u Europi uperenih protiv važnih događaja, turističkih mjesta, restorana, trgovačkih centara i javnog prijevoza", poručuje američko ministarstvo vanjskih poslova u upozorenju putnicima koje istječe 31. kolovoza.

Bijela kuća Prijetnje SAD upozoravaju građane na mogućnost terorističkih napada u Turskoj sipa OPASNOST Više od 70 osoba pod istragom u BiH zbog terorizma

"Velik broj turista koji u ljetnim mjesecima putuju u Europu bit će veće mete za teroriste koji planiraju napade na javnim mjestima, posebno na važnim događajima".

U upozorenju putnicima navodi se da će Francuska biti domaćin Eura 2016. od 10. lipnja do 10. srpnja i da je francuska vlada produljila izvanredno stanje uvedeno nakon pariških napada 13. studenog prošle godine u kojemu je ubijeno 130 ljudi, do 26. srpnja kako bi pokrila razdoblje od 2. do 24. srpnja u kojemu se održava biciklistička utrka Tour de France.

"Francuska će od 10. lipnja do 10. srpnja biti domaćin Europskog nogometnog prvenstva. Stadioni na kojima će se igrati utakmice, prostori za navijače i sva mjesta u Francuskoj i diljem Europe na kojima će se prikazivati utakmice jesu potencijalne mete terorista", navodi se u upozorenju američkog ministarstva vanjskih poslova.

Aktivni odmor
NEZABORAVNO ISKUSTVO
Oni se izležavaju na plaži, a ti letiš 60 metara iznad njih!

A1 izdvaja za Vas

  • Nik123:

    Hvala vam sto nas upozoravate na ono sto ste nam vi skuhali!

  • bandido:

    Oni znaju... oni stoje iza tih napada. To je kontrola kaosa I destrukcije jer oni (USA) jos uvijek okupiraju Njemacku, navazniju clanicu EU. Razaranje u Europi znace zivot od interesa na kredite za obnovu.

  • kimi:

    E kako je bilo lepo u Evropi dok se kauboji nisu umešali počev od bliskog istoka pa nadalje...Sada čačkaju Ruse sa evropske teritorije i još su preplavili Evropu sa izbeglicama...nahebaćemo garant.