Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

SAD u Londonu grade veleposlanstvo od milijardu dolara

ambasada
Kieran Timberlake
24.02.2010.
u 09:13

Zgrada na 12 katova od neprobojnog stakla bit će sagrađena u predgrađu Wandsworthu, na južnoj obali Thamese. Zdanje će biti okruženo 30-metarskom sigurnosnom zonom.

Sjedinjene Američke Države u Londonu grade novo veleposlanstvo vrijedno milijardu dolara, piše dnevni list The Guardian.

Zgrada na 12 katova od neprobojnog stakla bit će sagrađena u predgrađu Wandsworthu  na južnoj obali Thamese. Sadašnje veleposlanstvo SAD u Mayfair postalo je premaleno za 1000 zaposlenika, a kao drugi razlog selidbe navode se sigurnosni razlozi.  Zgarda u Mayfair prodana je vladi Katara, koja je kani preurediti u luksuzne stanove i hotel.

Novo američko veleposlanstvo treća je najskuplja ambasada SAD-a u svijetu nakon Bagdada i Islamabada. Zgrada u Wandsworthu bit će okružena 30-metarskom sigurnosnom zonom, a projektirao ju je američki arhitekt  Kieran Timberlake, piše The Guardian.

Ključne riječi

Komentara 12

DS
druga strana
12:50 24.02.2010.

izgradnja velikih objekata po stranim državama sa velikom administracijom je najeftiniji i najlakši način vladanja svijetom

OB
-obrisani-
13:36 24.02.2010.

A čije bismo ambasade trebali gradit\' ? Putinove? Sjevernokorejske? Castrove? AN? Bilo jednom, nikad više !

OB
-obrisani-
09:20 24.02.2010.

Kad gledate slike ove ambasade budite uvereni da u njenom finaciranju ima i vašeg znoja, što je čak manje strašno, ali i vaše krvi, što je već strašnije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije