Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nikola Grmoja

'Sabljak koji je upozorio na trošenje novca u MVP-u udaljen je s posla'

Nikola Grmoja
Patrik Macek/PIXSELL
17.10.2018.
u 12:31

HDZ-ov Branko Bačić Grmoji je poručio da je nedopustivo da govornicu koristi kako za račun jednog čovjeka koji ima problema s poslodavcem, pokušava stjecati jeftine političke poene

Saborski zastupnici ovotjedno su zasjedanje započeli slobodnim raspravama o različitim temama uoči rasprave o konačnom prijedlogu Zakona o obavljanju studentskih poslova.

Nezavisni Mirando Mrsić pozvao je da se konačno uredi stanje u zdravstvu.

- Ova Vlada nema namjeru urediti zdravstveni sustav tako da funkcionira nego svoje nazovi reforme provodi isključivo na teret građana pod cijenu čak i smanjenja zdravstvene zaštite. Umjesto koncepta "tko ima više, neka plati više“, Vladi uvodi koncept "tko ima novaca, liječit će se“ - kaže Mrsić te poziva na nacionalni konsenzus jer javno zdravstvo je najbolja tekovina koju ova zemlja ima.

- Privatizacija u zdravstvu neće donijeti dobro. Privatizacija u zdravstvu će donijeti do podjele građana na one koji imaju, koji si mogu platiti zdravlje i na one koji nemaju i neće si moći to platiti. Pozivam Vladu i ministra Kujundžića da sjedne sa svima nama tu u Saboru, sa svim strankama i da se dogovorimo o konsenzusu kako će nam zdravstvo biti, kakvo će nam obrazovanje biti, kako će nam biti mirovinski sustav, porezni sustav, to je nešto o čemu se možemo i trebamo dogovoriti, bez toga Hrvatska neće ići dalje. I to očekuju građani od nas jer svađanje u Saboru tko je kome što rekao. neće od toga neće biti bolje. Građani od toga neće bolje živjeti, zdravstvo nam neće biti bolje – poručio je Mrsić.

Branimir Bunjac iz Živog zida ustvrdio je kako je Ovršni zakon toliko loš da sumnja da je napisan s ciljem uništenja Hrvatske.

- Zakon su pisale interesne skupne, kolokvijalno nazvano ovršna mafija, na čelu s Marijanom Hanžekovićem, koji je prema vlastitom priznanju bio toliko revan da je čak i sam sebi poslao ovrhu. Nakon 6 g. pakla, koji je najviše pogodio blokirane građane, ministarstvo pravosuđa je u studenome prošle g. formiralo radnu skupinu za izradu novog Ovršnog zakona. Do danas ta skupina nije polučila nikakve konkretne rezultate, osim što postaje očito da u praksi neće doći do značajnijih izmjena zakona, odnosno, da će zakon biti zamotan u celofan, a sadržaj će ostati isti – smatra Bunjac te dodaje kako se u izradi zakona zastupaju interesi ovršne mafije.

- Iz tih razloga Živi zid smatra da radna skupina nije ispunila svoj zadatak i da treba biti raspuštena. Ovih dana naša stranka predstavit će svoj vlastiti Ovršni zakon pa pozivamo Ministarstvo pravosuđa da primjedbe na njega kako bi ga zajedno usavršili u saborskim raspravama i usvojili ga u čim kraćem roku – pozvao je Bunjac.

Mostov Nikola Grmoja objavio je da je Damir Sabljak, hrvatski diplomat, otac dvoje djece koji je razotkrio protupravno trošenje novca u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova te o tome svjedočio pred Nacionalnim antikorupcijskim vijećem od petka udaljen iz službe.

- Popio sam nekoliko kava s tim čovjekom, znači vezao sam se uz njega, vidio sam da mu je istina i borba za hrvatske interese na prvom mjestu tako da će vjerojatno ovaj moj govori biti obojen emocijama. Poruka ministrice Pejčinović Burić je sasvim jasna, ako se borite protiv korupcije, ako se borite za hrvatske interese bit ćete kažnjeni. Umjesto da ovaj čovjek bude nagrađen zbog profesionalizma, zbog domoljublja, zbog istinoljubivosti on biva kažnjen i udaljen iz službe. I ja mogu reći da mi imamo dvije Hrvatske. Imamo Hrvatsku Plenkovića, Jandrokovića i Burićke i imamo Sabljakovu Hrvatsku. Ova prva Hrvatska je podmazana, premazana, poltronska, anacionalna a ova Sabljakova je istinoljubiva, puna ljubavi za Hrvatsku, spremna na žrtvu da bi ova Hrvatska konačno bila pravedna Hrvatska po mjeri svakog njenog građanina – kritizira Grmoja.

SDP-ov Gordan Maras progovorio je pak o najavi zatvaranja zagrebačkog rotora na duže od godinu dana što će, uvjeren je, izazvati dodatni prometni kolaps u metropoli. Milan Bandić novcem građana Zagreba politički trguje za HDZ i odrađuje im prikupljanje većine, kaže Maras, a HDZ-ov Branko Bačić uzvratio kako HDZ nije kriv što se SDP-ov klub raspada, a zastupnici odlaze.

- Svako malo netko uđe u Klub zastupnika 365, što HDZ-u odgovara jer Bandić radi prljavi posao za HDZ. Uvjeren sam da je Bandić u dogovoru s gospodom Bačićem i Plenkovićem i za njih odrađuje prikupljanje većine i političkom trgovinom novcem Zagrepčana osigurava Plenkoviću mir - optužuje Maras. HDZ-ov Branko Bačić smatra kako Maras zamjera HDZ- u što u Saboru ima stabilnu većinu.

>> Pogledajte video: Pernar Plenkoviću: Vi ste kralj štakora

- Neovisno o tome podebljava li se ili ne broj vladajuće većine, kolega Maras, HDZ nije kriv što se Vaš klub raspada i iz dana u dan Vam odlaze zastupnici i priključuju se drugim klubovima. To je vaš problem, ne HDZ-a, a čujem da je i danas jedan vaš kolega napustio klub - kazao mu je Bačić, očito se referirajući na objavu zastupnika Maria Habeka iz Varaždina da izlazi iz stranke i da će odsada djelovati kao nezavisni zastupnik.

HSS-ov Mladen Mađer (HSS) tako se zapitao je li problem centra za odlaganje otpada Piškornica zaboravljeni slučaj. Građani se učestalo žale na stalni smrad, u obližnjem potoku ugibaju ribe zbog odlagališta, pojašnjava.

- Unatoč apelima do danas ništa nije poduzeto. Bivši direktor Jozinović isplatio si je milijun kuna bonusa, a novac još nije vratio. O svemu se kaže šuti, a pitanje je šiti li HDZ sve ovo. Zemite si to smeće, dajte čistu vodu i zrak – kazao je Mađer te iz vreće za smeće za saborskom govornicom izvadio hrpu papira i bacio je na pod.

Da mora pokupiti smeće za sobom upozorio ga je predsjedavajući Gordan Jandroković.

- Dajte molim vas podignite to, to će netko umjesto vas morati dizati, kad ste već zabrinuti za malog čovjeka. Vi ste savjesni zastupnik pa dođite i podignite to - rekao je Jandroković, pa se Mađer se na kraju ipak ustao i pokupio papire.

Pogledajte video: Grmoja Plenkoviću u Saboru: 'Ti ćeš mi reći da sjednem?!'

Ključne riječi

Komentara 5

AV
Avaz
12:44 17.10.2018.

Dolje hdz!!

KR
Krotila
13:48 17.10.2018.

MOST,stranka spasa.

OB
ObrenM
16:10 17.10.2018.

Dobro da su ga udaljili,jer veleumna Madam Marija zvana Botox nebi imala crnog fonda za uljepsavanje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije