Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Tomašić pozvala na odlučnost u borbi protiv islamskog ekstremizma

Tomašić je to izjavila na plenarnoj sjednici u Strasbourgu u raspravi s Komisijom i Vijećem EU na temu nedavnih terorističkih napada u Parizu. – Onaj tko krivo imenuje stvari, pridonosi nesreći svijeta – rekla je Tomašić parafrazirajući Alberta Camusa
25. studenoga 2015. u 12:43 5 komentara 313 prikaza
Ruža Tomašić
Foto: Robert Anić/PIXSELL

Hrvatska europarlamentarka Ruža Tomašić poručila je da se pariškim žrtvama počast ne smije odavati samo svijećama, cvijećem, molitvom ili dirljivim riječima, već odlučnošću u borbi protiv islamskog i svakog drugog ekstremizma.

Tomašić je to izjavila na plenarnoj sjednici u Strasbourgu u raspravi s Komisijom i Vijećem EU na temu nedavnih terorističkih napada u Parizu. – Onaj tko krivo imenuje stvari, pridonosi nesreći svijeta – rekla je Tomašić parafrazirajući Alberta Camusa.

Predstavnike Komisije i Vijeća upozorila je da su i nakon napada na Charlie Hebdo u siječnju ove godine mnogi odbijali stvari nazvati pravim imenom, a oglušivali su se i na upozorenja da se među unesrećenima u izbjegličkoj koloni skrivaju i teroristi.
Politička korektnost, ističe Tomašić, postala je dogma, a sigurnost građana potisnuta je u drugi plan.

– Žalosno je i sramotno da 130 nevinih ljudi mora smrtno stradati, a gotovo 400 biti ranjeno, s tim da je originalni plan terorističkih zlotvora bio još krvaviji, ali je, srećom, ostao nerealiziran, da bi policija krenula u racije protiv ekstremista koji su odavno poznati snagama reda i sigurnosti – poručila je Tomašić.

>> 'Pupovčeva deklaracija na mala vrata vraća Hrvatsku u 1991. godinu'

Župnik
zbog korone
Župnik u pismu vjernicima: Domove sami blagoslovite, a nama samo uplatite novac na račun
HT e-Liga
INTERVJU
'Nakon uspjeha HT e-Lige, još jače ulazimo u e-gaming segment'
  • Danijel:

    Gospođa još nije shvatila da je gotovo.

  • ObrenM:

    Kako se ne srami prodavati pamet,a vidjeli smo njeno postenje,kada je urlikala protiv ulaska u EU,a nakon toga se rukama i nogama borila za dobro placenu fotelju.Toliko o njenom moralu.

  • Lavica7:

    Pala ti je sjekira u med. 7000 eura za nista.