Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bez konferencije

Rusi zabranili održavanje skupa o NATO-u u Srbiji

nato
Dino Stanin
09.04.2010.
u 09:33

U Međunarodnom institutu za sigurnost, koji uz odjel za javnu diplomaciju NATO-a i općinu Varvarin organizira skup, tvrde da je došlo do "nedopustivog miješanja ruskog veleposlanstva u aktivnosti Instituta i općine Varvarin".

Konferencija "Srbija sa jakim saveznicima ili neutralna?", najavljena za danas, otkazana je, kako tvrde organizatori, zbog intervencije ruskog ambasadora, javlja jutros B92.
U Međunarodnom institutu za sigurnost, koji uz odjel za javnu diplomaciju NATO-a i općinu Varvarin organizira skup, tvrde da je došlo do "nedopustivog miješanja ruskog veleposlanstva u Beogradu u aktivnosti Instituta i općine Varvarin". Ruski veleposlanik u Beogradu Aleksandar Konuzin nije htio komentirati tvrdnje Instituta.

Kako je za B92 rekao Zoran Dragišić iz Instituta, gradonačelnika Varvarina Zorana Milenkovića pozvao je ataše za kulturu ruske ambasade Aleksandar Nikolajevič Konanihin i prenio stav veleposlanika Aleksandra Konuzina da veleposlanstvo Rusije "ne gleda blagonaklono na organiziranje konferencije o NATO-u". Dragišić je objasnio kako je ruski ataše uvjetovao dolazak ruskog izaslanstva na obilježavanje 200 godina od prvoga srpskog ustanka ili bitke na Varvarinskom polju otkazivanjem skupa o NATO-u.

- Držimo da je to jedan vrlo neprimjeren i ponižavajući akt ruskog veleposlanstva - kaže Dragišić dodajući da je Institut uputio prosvjedno pismo veleposlaniku Konuzinu, kao i pisma ministarstvu vanjskih poslova i predsjedniku republike.

U ruskom veleposlanstvu Tanjugu je hladno rečeno da je veleposlanik Konuzin dobio poziv za sudjelovanje na ovoj konferenciji, ali je on to odbio, na što, kako je rečeno, ima pravo.

Ključne riječi

Komentara 25

OB
-obrisani-
15:59 09.04.2010.

Muslim@n@c... Osim što si turski okupator hrvatske Bosne, još si i glup... jer ne bune se Srbi, nego \"Međunarodni institut za sigurnost\"... a ovo \"međunarodni\" je kao i inače eufemizam za \"američki\"... (pa valjda bar to znaš, Turčin ne bio?)

DA
daba
10:33 09.04.2010.

Totalna glupost.

OB
-obrisani-
17:37 09.04.2010.

Ko bre sme, Srbima nešto da zabrani?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije