Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 111
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dogodine u proljeće

Rovinj potukao Egipat i Jamajku, stiže 200-ak sudionika Svjetske turističke organizacije

Darko Lorencin
Foto: Duško Jaramaz/Pixsell
06.06.2014.
u 13:54

Jubilarna stota sjednica održat će se u Rovinju iduće godine u koji dolazi svjetska turistička elita

Rovinj će dogodine u proljeće ugostiti jubilarnu stotu sjednicu Izvršnog vijeća Svjetske turističke organizacije sa dvjestotinjak sudionika (UNWTO). Hrvatska je svojom kandidaturom potukla dva druga kanidata, Egipat i Jamajku.

Vijest stiže iz Španoljske, grada Santiago de Composteli, gdje ministar turizma Darko Lorencin sudjeluje na Izvršnom vjeću Svjetske turističke organizacije.

- Izuzetna mi je čast što će Hrvatska, odnosno Rovinj iduće godine ugostiti svjetsku turističku elitu te da će stručnjaci iz cijeloga svijeta imati priliku upoznati prirodne i kulturne ljepote naše zemlje. Hrvatske je biser Mediterana, prekrasna zemlja koju svake godine otkriva sve više ljudi iz raznih zemalja. Uvjeren sam da će Hrvatska opravdati povjerenje i očarati vas svojim jedinstvenim šarmom. Posebno mi je drago što će Hrvatska biti domaćin UNWTO-a na jubilarnoj sjednici - rekao je ministar Lorencin prilikom proglašenja rezultata glasovanja.

Inače, Hrvatska je, predstavljena Ministarstvom turizma, aktivna članica UNWTO-a od 1993. Na V. plenarnoj sjednici Glavne skupštine u Zambiji i Zimbabveu, u kolovozu 2013. izabrana za novu članicu Izvršnog vijeća UNWTO-a, na četiri godine.

>>Najbolji svjetski piloti danas stižu u Rovinj

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije