Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izborna koalicija

Republika i Fokus predali izborne liste: 'Očekujemo osvojiti tri do pet mandata'

Zagreb: Fokus i Republika predali DIP-u liste za parlamentarne izbore
Foto: Josip Regovic/PIXSELL
1/10
28.03.2024.
u 20:16

Predsjednik stranke Fokus Davor Nađi kazao je u četvrtak da u koaliciji sa strankom Republika s kojom izlaze na predstojeće parlamentarne izbore u svih jedanaest izbornih jedinica očekuju osvojiti minimalno tri do pet mandata.

Predsjednik stranke Fokus Davor Nađi kazao je u četvrtak da u koaliciji sa strankom Republika s kojom izlaze na predstojeće parlamentarne izbore u svih jedanaest izbornih jedinica očekuju osvojiti minimalno tri do pet mandata. "Sigurno će biti jaka konkurencija u svim izbornim jedinicama, ali mi imamo puno pravo nadati se da ćemo se u svakoj izbornoj jedinici tući za prag, a u dijelu izbornih jedinica smo sigurni da ćemo biti iznad praga”, izjavio je Nađi prilikom predaje izbornih listi Državnom izbornom povjerenstvu (DIP-u).

„Ja sam uvjeren da ćemo imati prilično kvalitetnu zastupljenost u Hrvatskom saboru, da će biti minimalno tri do pet mandata, vjerujem i više", dodao je. Za razliku od Nađija , predsjednik stranke Republika Damir Vanđelić nije želio prognozirati broj mandata. „Ja sam sportaš i uvijek kada sam išao na utakmice fokusirao sam se na to da dobijem prvo mjesto, a ono što dobijemo vidjet ćemo, nezahvalno je procjenjivati”, kazao je.

Čelnici dviju stranka istaknuli su da njihove liste čine kvalitetni i uspješni ljudi koji su se dokazali u privatnom sektoru, uspješni poduzetnici, saborski zastupnici, gradonačelnici, načelnici.

28.03.2024., Zagreb - Predaja Drzavnom izbornom povjerenstvfu kandidacijskih lista koalicije Fokus i Republika. Damir Vandjelic i Davor Nadji Photo: Josip Regovic/PIXSELL
Foto: Josip Regovic/PIXSELL

Vanđelić je nositelj liste u prvoj izbornoj jedinici, a Nađi u šestoj izbornoj jedinici. Sedam nositelja liste su iz stranke Republike, a četiri iz Fokusa , brzo smo se dogovorili, imamo konkurentne programe i objedinjujemo određeno iskustvo u politici zajedno sa poduzetništvom i kvalitetnim ljudima iz svih segmenta društvenog života u Hrvatskoj, rekao je Vanđelić. 

VEZANI ČLANCI: 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije