Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VATRA, VODA Posebno priznanje DVD-u Knin

Rekordna godina za sve vatrogasce

01.01.2009.
u 14:44

KNIN – Javna vatrogasna postrojba u Kninu i kninsko Dobrovoljno vatrogasno društvo u 2008. godini zabilježili su rekordan broj intervencija. Sve intervencije odrađene su uspješno i pritom niti jedan kninski vatrogasac nije ozlijeđen. Javna vatrogasna postrojba u Kninu imala je 2008. godine 30 posto više intervencija nego godinu ranije, izvijestio nas je zapovjednik postrojbe Mladen Jelić.

Požar na Dinari
– U 2008. godini imali smo 606 intervencija, što je 200 intervencija, odnosno 30 posto više u odnosu na 2007. godinu – referirao je Jelić.

Raspon djelovanja u intervencijama kninskih vatrogasaca bio je širok, no ipak se najviše njih odnosilo na požare otvorenog tipa, potvrdio nam je Jelić.

– Oko sedamdeset posto požara bili su na otvorenom prostoru, što je i očekivano s obzirom na konfiguraciju terena, i tu smo imali najviše intervencija. Imali smo i puno akcija ispumpavanja vode nakon obilnih i dugotrajnih oborina, a bilo je dosta i prometnih intervencija.

Jelić je istaknuo da je najveća intervencija bila gašenje požara na Dinari, u kojoj je sudjelovalo 120 ljudi.

Zapovjednik kninske vatrogasne postrojbe zahvalio je svojim vatrogascima, jer su sve intervencije odradili uspješno.

– Moram pohvaliti svoje momke. Od silnog broja intervencija, niti jedna nije “zapela” i sve su kvalitetno odrađene – kazao je zapovjednik Mladen Jelić.

Posebno priznanje

Osim Javne vatrogasne postrojbe, rekord je ostvarilo i Dobrovoljno vatrogasno društvo u Kninu, posvjedočio nam je zapovjednik kninskog Dobrovoljnog vatrogasnog društva Miran Marelja.

– Otkako smo prije deset godina osnovani, u 2008. godini zabilježili smo rekordan broj intervencija. Imali smo 131 intervenciju, što je 50 posto više od 2007. godine – otkrio nam je Marelja.

Dodao je da su, osim brojčanog rekorda, pripadnici kninskog Dobrovoljnog vatrogasnog društva ove godine i rekordno kvalitetno odradili sve zadatke.

Kninski vatrogasci dobili su ove godine i neobično priznanje kojim se posebno ponose.

Naime, udruga “Prijatelji životinja” uvrstila ih je na drugo mjesto Top liste pozitivaca u Hrvatskoj, nakon što je u Večernjem listu objavljena fotovijest o uspješnoj akciji pripadnika kninske vatrogasne postrojbe, koji su vratili ptića lastavice u gnijezdo pod krovom visoke zgrade nakon što je mališan ispao iz njega.


Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije