Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 40
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BIO NA SKIJANJU

Ravnatelj vinkovačkog doma zdravlja o optužbama: 'Uredno sam se javio kome sam trebao'

Petar Kulić (u crvenoj jakni)
Foto: Branimir Bradarić
1/3
19.03.2020.
u 12:28

Kaže i kako mu prilikom ulaska u Hrvatsku nitko od službenih osoba na granici, nakon podrobnog ispitivanja gdje je bio, nije dao nikakve naputke ni preporuke o ponašanju nakon ulaska u zemlju

U vrijeme kada se maksimalno inzistira na samoizolaciji osoba koje su se vratile iz Hrvatske iz nekih od žarišta koronavirusa gotovo svakodnevno svjedočimo primjerima sugrađana koji to ipak nisu napravili i tako su doveli u opasnost brojne sugrađane. Posljednji u nizu takvih primjera je ravnatelj Doma zdravlja Vinkovci Petar Kulić koji se u četvrtak, 12. ožujka, vratio sa skijanja u Austriji.

Već sutradan, u petak, Kulić je bio na svome radnom mjestu u Domu zdravlja i nastavio svakodnevnu komunikaciju i sastanke s ljudima među kojima su bili i brojni liječnici. U srijedu je, sukladno naredbi Kriznog stožera Ministarstva zdravstva, novinarima predstavio izdvojenu ordinaciju za pregled bolesnika za koje se sumnja da su zaraženi koronavirusom. Tom prilikom u izjavi novinarima pojasnio je kako će građani prvi kontakt s dežurnim liječnicima u ordinaciji ostvarivati putem telefona te dalje slijediti upute liječnika i da će se u njoj dežurati 24 sata na dan. Prethodno je imao sastanak s liječnicima opće medicine u Vinkovcima. Tijekom proteklih tjedana Kulić je obavljao sve uobičajene poslove.

VIDEO Specijal – zašto je važno ostati kod kuće?


O svemu tome su se u srijedu usijale društvene mreže koje su govorile o jednom vinkovačkom ravnatelju koji se vratio sa skijanja u Austriji dan prije nego što su zatvoreni vrtići, škole i fakulteti, a da nije otišao u samoizolaciju Na naš poziv Kulić nam je potvrdio kako se prije tjedan dana vratio sa skijanja, ali da nije bio u južnom Tirolu nego na skijalištu koje je od njega udaljeno gotovo 400 kilometara.

– Prešao sam državnu granicu normalno, vratio se u Vinkovce i u petak nastavio s poslom. U to vrijeme na snazi nisu bile nikakve posebne mjere osim za građane koji dolaze iz Kine. Uredno sam se javio kome sam trebao, a između ostalih, javio sam se i svome obiteljskom liječniku koji mi je rekao da mogu normalno nastaviti raditi. Tjedan dana je prošlo i nemam nikakve simptome koji upućuju na bolest, ali sam se zbog brojnih neistina koje se iznose odlučio testirati na koronavirus. Rezultate testiranja ću prezentirati čim dobijem rezultate, rekao je Kulić za Večernji list.

VIDEO Igor Rudan: Što svatko od nas može sada učiniti u borbi protiv pandemije COVID-19?

U svome priopćenju za javnost, objavljenom na internetskoj stranici Doma zdravlja Vinkovci, Kulić je naveo kako je u austrijskom mjestu Obertauern boravio pet dana, od 5. do 12. ožujka, napominjući još jednom kako u to vrijeme na snazi nije bila nijedna mjera poput zabrane odlaska izvan zemlje, turističkih putovanja i sl.

Kaže i kako mu prilikom ulaska u Hrvatsku nitko od službenih osoba na granici, nakon podrobnog ispitivanja gdje je bio, nije dao nikakve naputke niti preporuke o ponašanju nakon ulaska u zemlju. S proglašenjem epidemije 13. ožujka kontaktirao je svoga liječnika koji mu je rekao da s obzirom na to da prilikom ulaska u RH nije dobio nikakve naputke, nema potrebe ni za kakvim daljnjim potezima. Zbog brojnih informacija na društvenim mrežama u srijedu ga je posjetila policija koja je zatražila detaljne informacije o njegovu kretanju u zadnjih 15 dana.

Govoreći o ovome slučaju, članovi Stožera Civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije potvrdili su nam kako u vrijeme povratka Kulića sa skijanja na snazi nije bila mjera samoizolacije, ali i da je s obzirom na dužnost koju obnaša morao nešto napraviti s time u vezi, a ne među građane unositi nemir.

VIDEO Navijači Dinama pomažu u iseljavanju Kliničkog centra Dubrava

>> Tema: Koronavirus

Ključne riječi

Komentara 6

NA
Narcis660
13:29 19.03.2020.

Dno dna dalje od toga nema....jednostavno da nepovjeruješ

KO
Koshre
14:06 19.03.2020.

12.03. - odluka o samoizolaciji i za državljane koji dolaze iz Austrije civilna-zastita.gov.hr/vijesti/priopcenje-za-medije-stozera-civilne-zastite-republike-hrvatske-od-12-ozujka-2020/2252

Avatar Kalladin
Kalladin
13:47 19.03.2020.

I opet zdravstveni djelatnik se vadi na "admnistrativnu zabranu", a ne uključuje zdrav razum, i socijalnu inteligenciju, koje očito nema!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije