Naslovnica Vijesti Hrvatska

Radnici Motora i dizalica u 3. maju tražili plaće i konsolidaciju tvrtke

Plaće radnicima mogle bi biti isplaćene već danas ili u ponedjeljak, kazao je Šoljić
29. lipnja 2012. u 13:50 1 komentara 5 prikaza
3. maj
Foto: Goran Kovačić/Pixsell

Uz poruku “Hoću svoju zarađenu plaću i želim raditi i od rada živjeti” danas je ispred upravne zgrade tvornice Motora i dizalica u brodogradilištu 3. maj održan prosvjedni skup članova sindikata koji djeluju u MID-u, a kojim su željeli upozoriti vlasnika brodogradilišta, Nadzorni odbor i upravu na nužnost deblokade računa tvornice i isplatu zaostalih plaća radnicima.

– Osim isplate plaća za 358 radnika MID-a, tražimo da se ova tvornica konsolidira, počnu ugovarati novi poslovi – kazao je Juraj Šoljić, glavni povjerenik Sindikata metalaca Hrvatske, te dodao kako treba riješiti isporuku i naplatu broda “Istra” za Uljanik plovidbu, koji je spreman za primopredaju.

Predsjednik Sindikata 3. maj Željko Maričić istaknuo je nužnost preustroja MID-a, koji moraju provesti oni sami u brodogradilištu 3. maj, dok je Bosiljka Zlojutro, glavna povjerenica Sindikata metalaca Hrvatske u MID-u, istaknula da riječko brodogradilište treba tvornicu motora, a radnici koji vjeruju u njezinu budućnost spremni su, kazala je, na svaku opciju sređivana stanja u tvrtki, osim stečaja.

Plaće radnicima mogle bi biti isplaćene već danas ili u ponedjeljak, kazao je Šoljić koji raspolaže informacijom da će račun MID-a biti deblokiran.

Deceuninck grupa
PROIZVODNJA I EKOLOGIJA
Mogu li uspješno poslovanje na globalnom tržištu i zaštita okoliša ići ruku pod ruku? Jer kako stvari stoje, uskoro će morati
  • Vito:

    Radnici Motora i dizalica u 3. maju tražili plaće i konsolidaciju tvrtke Gledao sam neki dan "Discovery" program, bilo je o velikom brodu za njemačkog naručitelja... U nekoliko scena vidljiva je dizalica 3.maja koja podiže brodski motor gotov za ugradnju ... prikaži još!ju u taj njemački brod... Niti slovca o hrvatskom brodogradilištu, gdje je brod i dobio motor, ali zato puno govora o njemačkom brodorgradilištu i njihovom uspjehu u brodogradnji... No i na njemačkom se piše mai pa tko ne gleda ne primjeti razliku u slovima...