Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zaposlenike crikveničke tvrke uznemirilo pismo

Radnici Jadrana: I mi gubitaši "Buljubašića" imamo kao u priči

Jadran
Anton Ficko/VLM
23.11.2009.
u 16:50

Novca za plaće do ljeta 2010. u blagajni nema, niti je većinski vlasnik, Hrvatski fond za privatizaciju voljan dalje odobravati pozajmice.

Iako je radnicima crikveničkog Jadrana isplaćena plaća za listopad, u tom poduzeću, gubitašu od 1995. godine, otkad nezakonito posluje sa stalno blokiranim računom – mira nema!

Idu u Zagreb

Novca za plaće do ljeta 2010. u blagajni nema, niti je većinski vlasnik, Hrvatski fond za privatizaciju voljan dalje odobravati pozajmice kojima se donedavno kupovao socijalni mir.

Čelnici obaju sindikata koji djeluju u poduzeću, Sindikata turizma i usluga Hrvatske i Sindikata Istre i Kvarnera, ponovno su se odlučili na javni prosvjed ispred HFP-a u Zagrebu 2. prosinca kako bi dobili novih 15 milijuna za “preživljavanje” do turističke sezone.

Iako bi u Jadranu svi podjednako trebali podnijeti teret krize, anonimna “rijetka skupina poštenih radnika” u pismu koje nam je uputila tvrdi da to nije slučaj, jer pojedini rukovoditelji imaju plaće na kojima bi im mogli pozavidjeti i oni u najboljim domaćim tvrtkama.

“Direktori imaju plaće između 9 i 12 tisuća kuna neto, a ne zaostaje ni uprava i NO koji im to dopuštaju”, navodi se u anonimnom pismu. Unatoč naputku premijerke J. Kosor, plaće navodno nisu smanjene.

Nije istina!

U pismu tvrde da se u Jadranu novac nekontrolirano troši na skupe mobitele, vožnju službenim autima, a više od svih spominje se direktorica Općih, pravnih i kadrovskih poslova Marija Žarković Turak s plaćom višom od 12.000 kuna neto.

Svi navodi iz pisma, rekla je, neistiniti si. Prema njenim riječima, naputak HFP-a i premijerke o visini plaće rukovoditeljima primjenjuje se od 1. svibnja ove godine do 31. prosinca 2010. i u skladu s njim se i isplaćuju plaće – predsjednici uprave Julijani Fak dvije prosječne radničke plaće, a preostalim direktorima sektora i hotela, njih 14 sa 10- postotnim umanjenjem, između 7 i 10 tisuća neto.

Mjesečna naknada predsjednika NO-a Dragana Magaša i članova toga tijela sa 7000, odnosno 500 kuna smanjena je na 2000 kuna neto.

Odgovor Julijane Fak smo uzalud čekali. Dragan Magaš nas je u telefonskom razgovoru uputio na – J. Fak, a kada smo mu rekli da je nedostupna, potvrdio je točnost izjave M. Žarković Turak

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije