Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pusti navozi

Radnici Brodosplita odbijaju raditi, plaće kasne!

Radnici Brodosplita, portal (1)
Foto: Tino Juric/PIXSELL
1/7
16.10.2013.
u 09:25

Svega se nakupilo, kaže sindikalni povjerenik. Radnicima se obratio vlasnik Tomislav Debeljak

Radnici Brodosplita u srijedu ujutro odbili su raditi i spontano su se okupili pokraj upravne zgrade. Kasne im plaće, a one koje su ih dobili niže od očekivanih. – Oni koji su dobili plaću dobili su je umanjenu za 700 – 800 kuna, a većini plaće kasne.

Puno toga se nakupilo, radnici su sami stali s radom u cijelom škveru. Navozi i radionice su prazni. Ljudi su revoltirani – rekao je Joško Franić, povjerenik Sindikata metalaca u splitskom škveru. Dio škverana, oni koji su već potpisali nove ugovore, plaće su trebali dobiti 8. listopada, a ostali u utorak. Kako doznajemo, vlasnik Brodosplita Tomislav Debeljak oko 9 sati došao je među radnike i obratio im se.

>>U Brodosplitu porinut brod za nautički turizam

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije