Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
slavko, javi se!

'Radimo na +40 i na -20. Uvedite red, ali fisk. blagajne nisu za plac!'

'20.06.2013., Karlovac - Preprodavaci organizirali mirni prosvjed i blokadu trznice zbog uvodenja fiskalizacije za preprodavace na trznici. Photo: Dominik Grguric/PIXSELL'
'Dominik Grguric/PIXSELL'
20.06.2013.
u 21:19

Time će se ugasiti mnogi obrti na svim tržnicama u Hrvatskoj, a bez posla će ostati čitave obitelji, kažu

Dvadeset godina radim na tržnici i svašta smo proživjeli. Međutim, time će se na svim tržnicama u Hrvatskoj zatvoriti brojni obrti. Bez posla će ostati čitave obitelji. Radimo na +40 i na –20. Neka se uvede red, i paragon blokovi, ali moderne tehnologije i fiskalne blagajne nisu za plac – rekla je Mira, preprodavačica na karlovačkoj tržnici. Njih stotinjak mirnim prosvjedom i polusatnom blokadom ulaza u tržnicu ukazali su na probleme zbog najavljene fiskalizacije od 1. srpnja.

Brojni štandovi u to su vrijeme bili prazni, a oni se pribojavaju da bi zbog zakona takva slika ubuduće mogla i ostati. Transparentima "Ne zatvarajte tržnice, otvarajte tvornice!", "Slavko, javi se!", "Fiskal na tržnici nikom neće pomoći!", "Bez fiskala (na placu) raditi i državu graditi" ministru Liniću i ostalima jasno su poručili što misle o fiskalnim blagajnama na štandovima.

– U udruzi imamo 16.280 poslovnih subjekata na 31 tržnici u Hrvatskoj. Ako se zna da je 80 posto prekupaca i da bi se oko 40 posto njih zatvorilo nakon fiskalizacije, procjenjuje se da bi bilo ugroženo pet tisuća radnih mjesta – kaže predsjednik Udruge hrvatskih tržnica i direktor OTP tržnice u Karlovcu Niko Pervan. Većina preprodavača u Karlovcu poručila je i da neće kupiti blagajne, nego će zatvoriti obrte, ako se nešto ne promijeni.

– Ne možemo raditi u takvim uvjetima. Mušterije neće čekati u redu, nismo mi trgovački centri. Zbog krize promet je i inače slab. Borimo se za svakog kupca, a sada bismo se još morali baviti i računima – poručila je Dijana Kasunić koja 23 godine prodaje voće i povrće. Najavljen je i prosvjed u Vukovaru i drugim gradovima.

>>Fiskalizacija: Za pripremu imamo samo 10 dana, 
to je neprovedivo!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije