Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Čovjek ključ uspjeha

Radim ono što svi mi radimo kod svojih kuća, a nagrada godi

'ista1_kum_zag_011110_'
''
05.11.2010.
u 16:40

Dragutin Gospočić već je proglašen čistačem godine Krapinsko-zagorske županije, a sada je čistač godine cijelog kontinentalnog dijela Hrvatske

U akciji Turističke zajednice Krapinsko-zagorske županije "Čovjek – ključ uspjeha" Dragutin Gospočić iz Stubičkih Toplica proglašen je čistačem godine. No to je bio prvi korak u priznanju ovome skromnom komunalnom radniku, uslijedilo je još veće – Hrvatska turistička zajednica proglasila ga je čistačem godine za kontinentalnu Hrvatsku.

Iznenađenje koje godi

– Moram priznati da me priznanje ugodno iznenadilo. Znao sam da sam kandidiran, no uz županijsko priznanje nisam očekivao i državno. To je ipak iznenađenje, no godi, ipak znači da nešto vrijediš u svom poslu – skromno kaže Dragutin Gospočić. Na komunalnim poslovima u Stubičkim Toplicama radi već 14 godina. Prije toga radio je u Tvornici obuće Astra u Oroslavju, no nakon raspada nekadašnjeg obućarskog diva ostaje bez posla. Na sreću, uspio se zaposliti u komunalnom pogonu u svojoj općini, u kojoj i živi. Svjestan je da bi danas mnogi nezaposleni rado bili na njegovu mjestu, stoga još predanije i angažiranije radi svoj svakodnevni posao.

– Plaća je solidna i uvijek je na vrijeme. Ima mnogo posla, stalno se nešto radi, no ta dinamika je s jedne strane čak i dobrodošla jer razbija monotoniju. Često se ostane poslije radnog vremena ili se dođe raditi poslije posla, odnosno vikendom. No, za to uvijek dobijemo slobodne dane, tako da sam više nego zadovoljan svojim poslom – kaže Dragutin Gospočić. Posao ovisi o godišnjem dobu, no ukratko bi se mogao svesti pod zajednički nazivnik "Za čistije i ljepše Stubake".

Zimi čisti snijeg

U zimskim mjesecima čisti snijeg i zadužen je za to da nogostup bude prohodan. Usto, tu je i sadnja cvijeća ili priprema za sadnju koju potom obave profesionalne tvrtke. Tijekom ljeta Dragutin Gospočić održava zelenilo, cvijeće, kosi travu. Usto, s trojicom kolega iz komunalnog pogona sudjeluje u održavanju brojnih manifestacija u Stubakima, od gljivarenja, likovne kolonije, automobilskih i ski utrka, biciklijada i slično. Njihov je posao pripremiti različite rekvizite, a poslije sve vratiti na mjesto, očistiti...

– Nije nam teško raditi, naš šef Kristijan Oremuš i načelnik Vladimir Bosnar uvijek su otvoreni za suradnju i dogovor. Nikada od nas ne traže nemoguće. A posao se mora odraditi, svoju plaću moramo zaraditi, i stoga nam nije teško. Uostalom, to su često poslovi koje svi mi radimo kod svojih kuća, samo što su ovdje veće površine – kaže Dragutin.

Dragutin ističe da odlično surađuje s kolegama. – Svatko zna svoj posao – kaže.

Isto je i s građanima i drugim namjernicima u Stubakima, s kojima se susreće tijekom radnog vremena. Kaže da su građani vrlo ljubazni, a mnogi su mu i čestitali na vrijednom priznanju nakon što su u medijima čuli da ga je dobio.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije