Naslovnica Vijesti Svijet

Putin otkrio detalje o mega podmornici toliko snažnoj da su je prozvali 'stroj za sudnji dan'

Priča se da bi ovakva podmornica mogla sabotirati opto-optičke komunikacijske kabele i naftnu infrastrukturu u Sjevernom moru
21. travnja 2019. u 19:29 58 komentara 24155 prikaza
Ruska B-268 Veliki Novgorod podmornica za nedavnog uplovljavanja u Sevastopolj
Foto: Wochit
Pogledajte galeriju 1/3

Gigantska ruska podmornica Belgorod koja ima zapanjujuću duljinu od čak 184 metra, trebala bi biti premještena iz tajne radione po završetku radova.

štit Prva snimka Je li ovo moćno rusko oružje koje tjera na halucinacije?

Belgorod ima istisninu od 14.700 tona i dvostruko je veće plovilo od podmornica u britanskoj mornarici, a naoružan je nuklearnim podvodnim torpedima kojima upravlja umjetna inteligencija.

Ruski predsjednik Vladimir Putin pohvalio se da ovi bespilotni "Posejdoni" mogu potpuno uništiti mete udaljene čak 6000 milja, a posebno su dizajnirani kako bi se suprotstavili NATO-vim podvodnim snagama.

Belgorod je izgrađen u tajnom brodogradilištu u gradu Severodvinsku, koji je na krajnjem sjeveroistoku Rusije, a strancima je ulaz zabranjen, prenosi The Sun

Podmornica je također opremljena podvodnim pristaništem što joj dopušta plasiranje manje podmornice i bespilotnih dronova.

Priča se da bi ovakva podmornica mogla sabotirati komunikacijske kabele i naftnu infrastrukturu u Sjevernom moru.

Vladimir Putin puca iz snajpera Kalašnjikov “Bijelo zlato” Putin je zauzeo Arktik jer je to najkraći put od Kine do zapada Europe

U siječnju, Fox News je izvijestio da bivši viši savjetnik predsjednika Trumpa Christian Whiton priznaje da postoji "stvarna zabrinutost" glede plana.

Prototip podmornice koju već nazivaju "strojem za sudnji dan" s probnom vožnjom započeo je na Božić, izvijestila je tiskovna agencija Tass.

- U morskom području zaštićenom od sredstava za izviđanje potencijalnih neprijatelja, u tijeku su podvodni pokusi nuklearne propulzije Jedinice Posejdona - navodi izvor obrane.

spriječili teroristički napad Ruski specijalci ubili dva militanta Islamske države

Navodno se radi o minijaturnom nuklearnom reaktoru, koji je postavljen na stražnji dio za oceanske testove.

>> Pogledajte video: Vučić i Putin u Beogradu

Uber
Usluga prijevoza
Ispovijesti sa stražnjih sjedala: Aplikacija koja nam je spasila glavu
 • Avatar Idler 3
  Idler 3:

  Nigdo ne brani ostatku svijeta delat takšne (il slične il bolše) podmornice !? Inače zakaj baš vu Sjevernom morju, zakaj ne i vu Norveškom morju il Atlantiku.....usput, ovi grad (Severodvinsk) ni na sjevero-istoku neg sjevero-zapadu !!!

 • strsljen2013:

  Zašto ne napišete da je u Francoskoj vojska izašla na ulice.

 • barbaizamerike:

  Zanimljivo da se Putin samo hvali a Trump samo mudro suti sigurno i on ima malo boljeg konja za jahanje