Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MORSKA ZVIJER

Putin otkrio detalje o mega podmornici toliko snažnoj da su je prozvali 'stroj za sudnji dan'

Ruska B-268 Veliki Novgorod podmornica za nedavnog uplovljavanja u Sevastopolj
Foto: Wochit
1/3
21.04.2019.
u 19:29

Priča se da bi ovakva podmornica mogla sabotirati opto-optičke komunikacijske kabele i naftnu infrastrukturu u Sjevernom moru

Gigantska ruska podmornica Belgorod koja ima zapanjujuću duljinu od čak 184 metra, trebala bi biti premještena iz tajne radione po završetku radova.

Belgorod ima istisninu od 14.700 tona i dvostruko je veće plovilo od podmornica u britanskoj mornarici, a naoružan je nuklearnim podvodnim torpedima kojima upravlja umjetna inteligencija.

Ruski predsjednik Vladimir Putin pohvalio se da ovi bespilotni "Posejdoni" mogu potpuno uništiti mete udaljene čak 6000 milja, a posebno su dizajnirani kako bi se suprotstavili NATO-vim podvodnim snagama.

Belgorod je izgrađen u tajnom brodogradilištu u gradu Severodvinsku, koji je na krajnjem sjeveroistoku Rusije, a strancima je ulaz zabranjen, prenosi The Sun

Podmornica je također opremljena podvodnim pristaništem što joj dopušta plasiranje manje podmornice i bespilotnih dronova.

Priča se da bi ovakva podmornica mogla sabotirati komunikacijske kabele i naftnu infrastrukturu u Sjevernom moru.

U siječnju, Fox News je izvijestio da bivši viši savjetnik predsjednika Trumpa Christian Whiton priznaje da postoji "stvarna zabrinutost" glede plana.

Prototip podmornice koju već nazivaju "strojem za sudnji dan" s probnom vožnjom započeo je na Božić, izvijestila je tiskovna agencija Tass.

- U morskom području zaštićenom od sredstava za izviđanje potencijalnih neprijatelja, u tijeku su podvodni pokusi nuklearne propulzije Jedinice Posejdona - navodi izvor obrane.

Navodno se radi o minijaturnom nuklearnom reaktoru, koji je postavljen na stražnji dio za oceanske testove.

>> Pogledajte video: Vučić i Putin u Beogradu

Ključne riječi

Komentara 58

Avatar Idler 3
Idler 3
19:52 21.04.2019.

Nigdo ne brani ostatku svijeta delat takšne (il slične il bolše) podmornice !? Inače zakaj baš vu Sjevernom morju, zakaj ne i vu Norveškom morju il Atlantiku.....usput, ovi grad (Severodvinsk) ni na sjevero-istoku neg sjevero-zapadu !!!

ST
strsljen2013
08:44 22.04.2019.

Zašto ne napišete da je u Francoskoj vojska izašla na ulice.

BA
barbaizamerike
21:56 21.04.2019.

Zanimljivo da se Putin samo hvali a Trump samo mudro suti sigurno i on ima malo boljeg konja za jahanje

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije