Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'razina bez presedana'

Putin kaže da su ruske veze s Kinom dosegnule "razinu bez presedana"

Foto: ITAR-TASS/REUTERS/PIXSELL
05.06.2019.
u 16:58

Rusija je zadnjih godina radila na tješnjim odnosima sa susjednom Kinom u jeku srozavanja veza Moskve sa Zapadom zbog ukrajinske krize.

Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je u srijedu tijekom sastanka s kineskim čelnikom Xijem Jinpingom da su odnosi između Rusije i Kine dosegnuli "razinu bez presedana".

Rusija je zadnjih godina radila na tješnjim odnosima sa susjednom Kinom u jeku srozavanja veza Moskve sa Zapadom zbog ukrajinske krize.

"Zadnjih godina, zahvaljujući dijelom vašem izravnom sudjelovanju, odnosi između Rusije i Kine dosegnuli su, bez pretjerivanja, razinu bez presedana", rekao je Putin Xiju u Kremlju, navodi se u službenom transkriptu.

Xijev posjet Moskvi i Sankt Peterburgu, dvama najvećim ruskim gradovima, bit će usredotočen na jačanje ekonomskih veza.

"Uvjeren sam da će ovaj posjet biti plodonosan", rekao je kineski predsjednik u izjavi objavljeno po njegovom dolasku u rusku prijestolnicu.

Dvojica čelnika otputovat će kasnije tijekom dana u Sankt Peterburg gdje u četvrtak počinje Peterburški međunarodni gospodarski forum.

Jurij Ušakov, Putinov savjetnik, izjavio je da su stajališta Kine i Rusije o većini međunarodnih pitanja ista ili slična, prenijela je novinska agencija TASS.

Ključne riječi

Komentara 2

TO
Toni66
00:24 06.06.2019.

Rusija je zadnjih godina radila na tješnjim odnosima sa susjednom Kinom u jeku srozavanja veza Moskve sa Zapadom zbog ukrajinske krize. ( Samo da malo objasnim ovo "Zbog tobožnje Ukrajinske krize " ) Krize nema to je jasno isto kaoo kao i što nema krize niti sankcija zbog agresije na Srbiju i osvajana teritorija od Jugoslavije . Isto nema ni riječi niti istine o trovanju Ruskih agenata u Engleskoj .. Priće koje se ponavljaju da bi se uvjerilo da su to kao razlozi bojkota i ugroze Rusije od strane Amerike = NATO komande a potom is vi ostali NATO saveznici su se morali pridružiti sankcijama bojkotu koji naravno neće garantirano nikada više da prestanu . Glavni i jedini razlog takve politike je strah od napredovanja i blagostanja u Rusiji i Kini a ekonomski napredak donosi novac što pak znači da se može sve više davati za razvoj i ratnu tehnologiju i mir u jednoj zajednici . Tako postaje neprijatelj opasan i nepopustiv prema svjetskom vladaru jer se osjeća jačim.. Mislim da takvu politiku moći možeš voditi nad dosta slabijima ali ako se udruže dva pojača takva politika postaje kontraproduktivna .. Računam da se je predaleko otišlo i da su stjerani prisiljeni Rusija i Kina da se udruže . Izgleda da se je netko tu u svemu prevario u računici i da zlo se stvara i ide sve dalje dobro neće biti ako ne i totalna katastrofa . Za sada sve se svodi i ide u tome smjeru ... Kako to promijeniti izgleda ni naj pametniji nemaju ideju...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije