Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Putin: Ako se bude naoružavao SAD, naoružavat ćemo se i mi

putin
AFP
29.12.2009.
u 22:20

Nakon što je sporazum o smanjenju nuklearnog naoružanja iz 1991. istekao 5. prosinca, a predsjednici SAD-a i Rusije nisu se uspjeli dogovoriti o njegovom nastavku u Kopenhagenu, ruski premijer izvukao nove adute

Rusija mora unaprijediti svoje ofenzivno oružje kako bi se nosila s obrambenim štitom od kojega SAD ne odustaje te tako spriječila da politički vođe u Washingtonu zaključe da smiju raditi što god im je volja, izjavio je ruski premijer Vladimir Putin. Sve svjetske agencije su ga citirale tijekom posjeta Vladivostoku, a povod za ovakve Putinove javne istupe je to što je SAD, iako je odustao od spornog antiraketnog sustava Bushove administracije u Poljskoj i Češkoj, nova administracija u Washingtonu najavila daljnji razvoj obrambenih sustava. Putinova izjava je lansirana u trenutku dok SAD i Rusija pokušavaju dogovoriti nastavak sporazuma o smanjenju nuklearnog naoružanja, potpisanom u posljednjim danima SSSR-a, a koji je istekao 5. prosinca. O mogućnosti postizanja novog sporazuma riječi je bilo čak i tijekom nedavne Klimatske konferencije u Kopenhagenu, jer su Dmitrij Medvedev i Barack Obama i tamo pokušali postići dogovor.

Komentara 19

DO
DoktorAmer
23:41 29.12.2009.

Obzirom da je americki GNP 10 X veci od ruskog, ravnopravno naoruzavanje ce biti malo tesko. Sovjetski Savez je vec pokazao blagodati natjecanja sa Amerikom, to probas i crknes.

UK
Ugo Kajvez
21:06 30.12.2009.

DoktorAmer . Tipična rezoniranje amera koji sluša i gleda CNN, NBC, Fox itd. Samo se ti i dalje boji Bin Ladena .... takve vas CIA najviše voli .... . Jel bitnije dali netko ima oružje skojim može jednom ili stoto i jedan put može uništiti SAV život na zemaljskoj kugli ? ... tvoje je besmisleno perpucavanje .... . BTW, .... rusija ima 440 miljardi dolara ZLATNE rezerve, .. izračunaj koliko je to po svakom rusu. A koliko ono ima USA duga? .... izračunaj to po glavi stanovnika USA-a

IN
insekticid
22:46 29.12.2009.

rusija mora braniti svoju neovisnost i prirodna bogatstva. malo je u svijetu neovisnih država. rusija, kina, usa, donekle francuska, iran, venezuela... sve u svemu desetak, petnaest država. recimo jedan japan, njemačka, italija su samo poražene i okupirane vazalne države. too je živa istina. a, rusija je nepobjediva. napoleon, hitler... traži se novi način. opet pušiona. hrvatska ne smije ignorirati ruse. rusija će biti sve važnija zemlja u svijetu. možda bi i nijemci mogli razmisliti o osovini pariz, berln, moskva. ubitačno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije